8-10 juliol: Alins acollirà la II Fira del Ferro Pirinenc.

7 07 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 2 juliol 2011)

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest dijous la presentació de la II Fira del Ferro Pirinenc i les III Jornades Internacionals Forja Viva que es celebrarà a Alins entre els dies 8 i 10 de juliol. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcalde d’Alins, Josep Poch, la directora dels Serveis Territorials de Cultura, Carme Vidal, el tècnic de l’Associació de Patrimoni de la Vall Ferrera, Marc Garriga, la organitzadora de Forja Viva, Guillermina Morales, i del diputat Gerard Sabarich .

Es tracta d’un esdeveniment únic a l’estat espanyol en el que hi haurà una trobada de forjadors artesans internacionals. Els objectius dels organitzadors són els d’agrupar els professionals del món de la forja del ferro i acostar el seu treball artístic al gran públic.

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha dit que fires coma aquesta “posen en valor el territori, perquè segueixen allò que potencia les nostres comarques que no és una altra cosa que buscar especificitats en les fires, i aquesta n’és un clar exemple”. Gilabert ha recordat que visitant aquest fira “es podrà veure de primera ma la feina que des de fa més de 2.000 anys es feia amb el ferro i que a la Vall Ferrera ha deixat una petjada tan important”.

Durant els tres dies de fira es podran veure i fer activitats demostratives de forja, tallers d’aprenentatge, experiments metal·lúrgics, exposicions d’obres d’art de forja, rutes, visites guiades pel patrimoni del ferro, conferències científiques i espectacles, i una fira artesana amb parades d’artesans de forja i altres artesans i productors locals. S’espera la presència de 60 forjadors, dels quals seran de l’Estat espanyol i vint estrangers provinents de països com Rússia, Ucraïna o Txèquia.

Els forjadors treballaran en set projectes durant els tres dies de fira. Les escultures que en resultaran seran distribuïdes entre les set poblacions de la Vall Ferrera.

La Fira està organitzada per l’Ajuntament d’Alins, l’Associació de Forjadors de Catalunya, l’Associació pel Patrimoni de la Vall Ferrera, l’Associació d’Arts i Oficis a l’Alt Pirineu i Aran, i el Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: