La Feixa (cooperativa de consumidors responsables de l’Alt Urgell) fa tres anys.

30 06 2011

NOTÍCA DE PREMSA (Font: Viure als pirineus, 29 juny 2011)

La Feixa, bancals que és fan a la muntanya per conrear, és el nom que rep la Cooperativa de Consumidors Responsables de l’Alt Urgell ubicada a la capital, la Seu. d’Urgell. La cooperativa va néixer fa uns tres anys fruit d’una necessitat de persones conscienciades amb una alimentació saludable. La presidenta de la cooperativa, Sílvia Trigueros, explica que la funció principal de la cooperativa és la de servir productes ecològics als seus socis, però que l’objectiu és el de promocionar el consum ecològic, responsable i respectuós amb el medi. Des de la cooperativa es promocionen productes ecològics de la comarca com les patates, la vedella o el cabrit. La Feixa, a més d’abastir els associats d’aliments ecològics i de proximitat, es dedica a fer difusió dels seus objectius mitjançant xerrades sobre temes relacionats amb el consum responsable, la sostenibilitat i la salut a través del menjar. Trigueros manifesta que un consum responsable “és saludable tant pel físic com pel medi i el territori”.

La Feixa fa la compra setmanal de fruita i verdura a l’empresa de producció i distribució de productes ecològics certificats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Cal Valls de Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell). Entre els productes de proximitat i ecològics que es poden aconseguir a través de La Feixa hi ha les patates de muntanya, que produeix un soci de la cooperativa, la carn de vedella, que es produeix a Taús, i el cabrit, que es fa a les Masies de Nargó.

Trigueros explica que actualment hi ha una quinzena de famílies sòcies de la cooperativa. En aquest sentit, Tirgueros, diu que “molta gent ha passat per la cooperativa, unes quaranta famílies, es manté el grup inicial, però molta gent es produeix el seu propi producte”.

Cabrits, patates i cebes ecològiques

Jesús Ponte és un agricultor i ramader de les Masies de Nargó que es dedica al producció ecològica des de fa uns anys. Entre els seus consumidors es troba la cooperativa La Feixa de La Seu. El Suso, com el coneix tothom a la comarca, produeix cabrit amb certificat ecològic, patates i cebes.

Actualment Suso té unes 220 cabres a la muntanya, diu que “quan venen els cabrits les baixo a la granja i després les torno a aviar a la muntanya i allà s’engreixen”. El Suso, gallec d’origen, explica que ve de una casa de pagès on es produïa de forma responsable gairebé tot el que consumia, i ara, “faig el mateix el que passa és que he certificat els productes i així ho puc comercialitzar”.

Enguany ha plantat 4.000 metres quadrats de patata que cultiva de forma ecològica d’on en sortiran 6.000 o 7.000 quilos i ha plantat també unes 4.000 cebes ecològiques.

Explica el Suso que molt del seu producte marxa a Barcelona en botigues de venta de productes ecològics. Diu que “la CCPAE indica que venguem el producte directament al consumidor, això no sempre es pot fer i a vegades he d’utilitzar intermediaris”. A més el Suso ven part del seu producte per a menjadors escolars

Anuncis

Accions

Informació

2 responses

15 07 2011
silvia

M’agradaria possar-me en contacte amb aquesta cooperativa. Em pots dir com ho puc fer? Gracies.

18 07 2011
Laia Creus i Gispert

Hola Sílvia,

no he aconseguit trobar cap adreça o email de contacte de La Feixa (potser algú que ens llegeixi ens ho podria dir) però hi ha un blog que agrupa totes les cooperatives de consum de Catalunya, on la Feixa hi és inclosa, i potser ells t’ho poden dir. L’adreça és: http://repera.wordpress.com/enllacos/

espero que hi hagi sort, jo continuaré buscant!

Laia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: