Gran nombre de peces d’artesania pirinenca conservades a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

30 06 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 27 juny 2011)

Esterri d’Àneu amaga un secret molt ben guardat. Es tracta de més de 3.000 peces d’artesaria pirinenca enmagatzemades en un edifici de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Uns objectes que avui no es mostren al públic però que els responsables de l’Ecomuseu han recollit, documentat i restaurat durant 20 anys amb la finalitat d’algun dia poder ensenyar-los a tothom, com a testimoni de la història del Pirineu. Un conjunt de peces d’artesania que conformen una valuosa col·lecció patrimonial i que són resultat d’una feina silenciosa però constant en defensa del nostre patrimoni. Per Marcel·lí Pascual.


El responsable de l’Ecomuseu ens mostra una de les formatgeres.

La filosofia de l’Ecomuseu ha estat sempre la d’identificar, restaurar i inventariar peces d’artesania local algunes de les quals s’han mostrat en exposicions (com, per exemple, una de recent sobre formatgeres) encara que la gran majoria resten inèdites en els magatzems que té el museu. Aquestes peces provenen de donacions, de sessions de particulars, de troballes de l’equip tècnic del museu i algunes han estat comprades per l’Ecomuseu.

Jordi Abella, el director de l’Ecomuseu, demana que es tingui més sensibilitat amb el patrimoni local i considera que aquest haurà de ser un element estratègic per al desenvolupament econòmic i social del Pirineu. “Intentem demostrar, dia a dia, que a partir del patrimoni es pot dinamitzar el territori”, explica Abella.

Des de l’Ecomuseu es fa una gestió ordenada i planificada del patrimoni des de diferents vessants i encara que les activitats més visibles siguin les exposicions, les visites guiades i les variades propostes culturals (cinema, teatre, música o presentacions literàries), al darrere d’aquestes propostes hi ha un treball de camp, una “feina de formiguetes”, que posa en valor uns materials que són fonamentals per entendre el nostre país.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: