El PICURT reuneix més de 1500 persones a Artedó.

30 06 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 26 juny 2011)

Picurt, la mostra de cinema de muntanya dels Pirineus, va viure aquest dissabte la seva jornada més intensa amb una afluència massiva de públic, unes 1.500 persones. Dos actors, Roberto Cairo popular per la sèrie Cuéntame- i Jordi Banacolocha van centrar l’atenció del públic, que es va sorprendre de veure’ls a la petita localitat d’Artedó participant en les projeccions i en les activitats lúdiques i gastronòmiques com el sopar de la vaca, una vedella del Pirineu rostida segons el mètode tradicional més antic. En total, el Picurt ha projectat 52 audiovisuals de 21 nacionalitats.


L’actor Jordi Banacolocha a Picurt.

L’actor Roberto Cairo va mostrar una faceta molt desconeguda pel gran públic: la de director de curts de “terror quàntic”, un terror “que té en compte totes les realitats que som capaços de percebre”. Cairo va subratllar que fuig de “tot allò comercial i convencional, de subvencions, de polítics i, fins I tot, dels actors professionals, ja que Pandemònium està rodada amb gent corrent “. Cairo està preparant un altre curt, que pensa rodar al Pirineu.

Cairo i Banacolocha van coincidir en valorarmolt positivament el Picurt. “és una qüestíó d’imaginació, de sortir dels cànons, no hem de voler ser seguidors de Hollywood, no seguim tendències, creem-les”.

Banacolocha, que està a punt de roda una sèrie a Madrid sobre Isabel la Catòlica, va rebre l’afecte del públic a Artedó. El popular actor -que repetirà Agost al TNC- es va mostrar encantat de veure una mostra de cinema en un indret tan petit: “com més petit és el poble més bonica pot ser la iniativa.”, va declarar.

La nit d’ahir dissabte va donar molt protagonisme a la producció local: Albert Galindo va estrenar Home tranquil, formatge artesà, un documental etnogràfic i de natura que segueix durant tot un any la feina d’un pastor i artesà formatger a Pont de Bar. L’altre urgellenc il·lustre de la nit va ser Camí d’Ermengol de Toni Lombarte.

Durant aquesta cinquena edició del Picurt ha valorat especialment els documentals i ficcions de tema esportiu, i documentals etnogràfics com ara Dolma, que va rebre molts aplaudiments divendres a la nit.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: