Andorra continua sense Ministre de Cultura

30 06 2011

NOTÍCIA DE PREMSA Font: Diari d’Andorra, 25 juny 2011)


La vall del Madriu-Pedrafita-Claror.

Gairebé dos mesos després de la formació del nou Govern, el departament de Cultura continua sense un titular –deixant de banda el mateix cap de l’executiu, que n’ha assumit les funcions–.
Les raons que la recerca de ministre no doni fruit? No han transcendit, però Antoni Martí surt al pas de les especulacions que han apuntat als entorns de protecció i el pla de gestió de la vall del Madriu com a possibles raons perquè ningú no se n’hagi volgut fer càrrec. “No. No, no, no. De vegades es vol crear polèmiques on no n’hi ha. Anem a pams. Pròximament hi haurà ministre de Cultura independentment dels entorns de protecció i el Madriu”, va assegurar el cap del Govern en declaracions al Diari. En les quals va assegurar que “pròximament” hi haurà “ministre o ministra” per al departament que de moment continua sense cap visible.

Pel que fa al segon dels motius que alguns sospiten que s’amaga dar­rere les continuades negatives a assumir la cartera per part de tothom a qui se li ha proposat, és a dir, el Madriu i un pla de gestió que ha estat motiu de desavinences permanents entre els cònsols primer i entre aquests i el Govern més tard, Martí també desestima que aquestes suposicions tinguin una base real. Recorda que ja existeix un acord que van assolir els quatre cònsols implicats, incloent-s’hi ell mateix. “I nosaltres –afegeix, des de la seva nova posició– hem de complir el compromís que hi hagi un pla de gestió abans de l’any que ve, que hi haurà l’assemblea general de la Unesco i això es complirà”. Més encara, el cap del Govern posa data al moment que creu que el complicat pla de gestió haurà quedat definitivament consensuat: “Després de l’estiu penso que això estarà aprovat.”

Amb l’anterior executiu, el pla redactat pels cònsols s’havia encallat, entre altres raons, pel pes que cada administració assumeix en la gestió de la vall. Martí admet que la vall del Madriu-Pedrafita-Claror, que va ser declarada patrimoni cultural de la humanitat per la Unesco el 2004, “és un atractiu important” per al país. La designació, assegura, “no corre cap classe de perill”, referint-se al seguiment que la Unesco realitza sobre tots els béns que han rebut la declaració, per avaluar si compleixen els requeriments necessaris per conservar-la i que ha fet que l’organisme hagi marcat una data límit, el febrer del 2012, per tenir el pla de gestió no només redactat sinó per presentar resultats de la seva implementació.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: