El Pallars Jussà convoca la primera Beca de Recerca Mn. Jesús Castells

15 06 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 14 juny 2011)

 

El Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp i l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han convocat conjuntament la I Beca de recerca Mossèn Jesús Castell, dotada amb 3.000 euros. Aquesta beca té l’objectiu de promoure el desenvolupament, la divulgació i el foment de la cultura a la comarca del Pallars Jussà i, en especial, la seva història.

Mossèn Jesús Castells i Serra (Vilamolat de Mur 1929-la Seu d’Urgell 2006) fou canonge de la catedral de Santa Maria d’Urgell i destacà pel seu interès i els seus treballs per a la recuperació i la preservació del patrimoni cultural. Va ser autor del Martirologi d’Urgell i va col·laborar amb estudiosos i investigadors.

La gran passió de Mossèn Jesús Castells fou la història, que li va inculcar el seu pare, Josep Castells i Bigorra, el qual ja havia iniciat la tasca de salvaguarda del patrimoni documental de la comarca del Pallars Jussà. Mossén Jesús Castells continuà la feina de recollida i classificació de la documentació custodiada a Casa Josep de Vilamolat de Mur i destacà al llarg de tota la seva vida per haver difòs la cultura popular del Pirineu.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: