21-25 juny: Al PICURT també hi haurà projeccions Andorranes

15 06 2011
NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 15 juny 2011)
.
La cita anual amb els curtmetratges recuperarà aquesta pròxima edició, que se celebrarà del 21 al 25 de juny a la Seu i Artedó, el documental Andor­ra, de Joan Castanyer, el responsable de Laia Films, la productora del Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya.
.
El festival arrencarà amb la projecció d’un realitzador que va formar part del mateix grup artístic de Castanyer a París, Val del Omar, amb un enregistrament inèdit del Retaule de Sant Ermengol. A banda de la cinta de Castanyer, procedent de l’Arxiu Nacional d’Andorra, el festival projectarà el curt de producció andorrana Els tres soldats, d’Alfons Casal i Hèctor Mas, segons van explicar els organitzadors de la mostra.
.
Cinta Pujal, membre de l’equip que organitza el Picurt, va recordar que el film de Castanyer serà la tercera vegada que es projecta després que fos descobert el 2005. Es tracta d’una peça documental sobre el país que es pot classificar en un estil “d’avantguarda i surrealisme”. De Castanyer hi ha poca informació, tot i que l’Arxiu Nacional n’ha buscat pistes per esbrinar més producció possible referent al Principat.
.
La directora del festival, Montse Guiu, va insistir que ha estat “molt meritosa” l’organització de la mostra “perquè hi ha hagut retallades molt fortes i no ho teníem massa clar”. Amb tot, però, “el que ens ha donat força per tirar endavant és que teníem 120 obres damunt la taula de persones que ens havien enviat la seva producció, obres fantàstiques fruit de l’esforç de molta gent, i per això hem seguit endavant”. El fet de portar títols de diversos països fa que el festival de curts sigui “representant al Pirineu de la cultura de muntanya del món”. El Picurt presentarà 52 pel·lícules de 27 països en vuit seccions.
.
El festival comptarà amb alguns actors i personalitats del cinema convidats com Jordi Banacolocha, Àlex Gorina o Roberto Cairo.
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: