16 juny: Les falles d’Andorra la Vella; xerrada i demostració

15 06 2011
NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 14 juny 2011)
.
La Biblioteca Nacional d’Andorra i la placeta de Sant Esteve acolliran aquest dijous, a les 20.30 hores, una xerrada i una demostració pràctica sobre les falles d’Andorra la Vella a càrrec dels fallaires Fidel Solsona, Xavi Burgos i Albert Samarra
Sota el títol La cremada de falles d’Andorra la Vella, festa d’interès cultural, la xerrada pretén donar a conèixer l’origen, la tradició i l’evolució de la festa. Després es farà una demostració pràctica amb la rodada d’una falla tradicional.
.
L’organització de l’activitat ha disposat de la col·laboració conjunta de la Biblioteca Nacional d’Andorra, l’Arxiu d’Etnografia i el col·lectiu de Fallaires d’Andorra la Vella. Les falles de la capital han estat objecte d’estudi i de valoració per part de l’Arxiu d’Etnografia del Departament de Patrimoni Cultural els darrers anys en compliment de la Llei del patrimoni cultural de l’any 2003, que preveu la documentació, la divulgació i la difusió dels béns immaterials.
.Segons ha informat la Biblioteca Nacional, s’ha treballat en la inclusió de la cremada de les falles d’Andorra la Vella a la secció quarta de l’inventari general del patrimoni cultural, que va tenir lloc el mes de juny de l’any 2010, i es va formalitzar a l’apartat dels béns immaterials com a festa d’interès cultural.
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: