Premiat al CAC un documental sobre el pallarès a les valls d’Àneu.

10 06 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 6 juny 2011)

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha guardonat aquest dilluns amb el tercer premi en la categoria d’educació secundària obligatòria -segon cicle- l’escola SES Morelló, d’Esterri d’Àneu, pel treball ‘Les valls d’Àneu i el pallarès’. Aquest treball presenta la confecció d’un documental fruit d’un treball de recerca sobre la situació real del dialecte pallarès a les Valls d’Àneu. El jurat ha valorat el treball amb molt de rigor l’elaboració d’un gènere televisiu tan complex com és el documental, afavorint d’aquesta manera la millora de la competència comunicativa audiovisual.

Els Premis El CAC a l’escola, atorgats a l’alumnat, el professorat i els centres educatius de Catalunya que han elaborat treballs que fomenten una lectura crítica i creativa dels mitjans audiovisuals entre els infants i els adolescents.

Arreu de Catalunya s’han concedit divuit guardons a treballs sobre el procés d’elaboració de les notícies, el llenguatge radiofònic i el llenguatge publicitari, l’animació audiovisual, les sèries de ficció juvenils o sobre l’objectivitat informativa i el tractament de la immigració i la joventut.

També destaquen treballs que adapten un conte al llenguatge cinematogràfic, la producció d’un programa de televisió que s’emet mensualment durant el curs escolar, la producció de novel·les radiofòniques o la creació d’un canal de televisió per internet sobre els projectes d’educació en comunicació.

En l’edició d’enguany, la vuitena, s’han presentat un total de 81 treballs. D’aquests, 54 corresponen a la categoria A, que premia escoles que hagin elaborat treballs sobre la percepció, l’anàlisi i la producció de continguts audiovisuals. Els 27 treballs restants s’han presentat a la categoria B, adreçada al professorat i que premia les propostes sobre educació en comunicació audiovisual en l’àmbit escolar i familiar.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: