Exposició sobre l’energia solar al Museu de l’Electricitat

10 06 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 9 juny 2011)

Una nova exposició temporal s’ha presentat aquest dijous al matí al Museu de l’Electricitat, de FEDA. Després de l’èxit aconseguit amb les 3.500 visites a l’exposició ‘Els homes de Fhasa’, ara s’estrena ‘L’energia del sol’ que s’hi estarà entre sis i nou mesos.


l’exposició inclou un joc interactiu (ANA)

El director general de FEDA, Albert Moles, ha explicat que la voluntat del museu és fer conèixer l’empresa al país, els reptes de l’energia i participar en la responsabilitat social. També, però, es volen mostrar els reptes de futur, i és per això que s’ha triat l’exposició sobre l’energia solar, que parla del lloc que haurà de tenir aquesta en el futur, del que és i de com se’n pot fer ús.

L’exposició temporal s’ha ubicat a l’entrada del museu i en un passadís que es destina aquest ús. S’han instal·lat diverses plaques explicatives sobre els tipus d’energia solar i els usos que se li pots donar. També s’han col·locat tres columnes amb panells on s’exposen els projectes d’energia solar que té pendents FEDA al Complex Socioesportiu d’Encamp, al Palau de Gel de Canillo i al Col·legi Sant Ermengol d’Andorra la Vella, i els projectes que ja existeixen al Principat, on s’usa aquest tipus d’energia, que són la residència El Cedre, l’edifici Baluard i la nova seu del Consell General. A banda de la informació més purament teòrica, hi ha complements més lúdics com una projecció de vídeo i un joc electrònic amb preguntes sobre l’energia solar.

Una de les informacions que es dóna en l’exposició i que Moles ha volgut destacar és la nova reglamentació que permet que els edificis particulars generin energia fotovoltaica i la venguin a FEDA. D’alguna manera es volen donar a conèixer les possibilitats que existeixen i així incentivar que els particulars produeixin energia. De fet, Moles ha remarcat que ‘aviat hi haurà una normativa amb tarifes per a la compra d’energia’ perquè es pugui fer de manera ordenada.

L’exposició presenta els diferents tipus d’energia que es pot extreure del Sol, i tal com ha explicat Moles, fa referència a l’aprofitament passiu i l’actiu, que inclou l’energia termosolar i la fotovoltaica.
Segons Albert Moles l’energia solar ‘cada vegada s’usarà més, millor i de manera més eficient’, i per tant ‘val la pena incentivar-ne ara el seu ús’, perquè assegura que d’aquí a uns anys no caldrà fomentar-lo perquè la gent l’usarà de manera natural.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: