L’edició ampliada de “Nostres Arrels” sobre les cases de Canillo es presentarà a inicis de setembre.

30 05 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 27 maig 2011)

La segona edició de l’estudi genealògic de les cases i famílies de Canillo titulat ‘Nostres arrels’ es presentarà a principis de setembre, coincidint amb la Diada de Meritxell. La nova edició s’ha tirat endavant per la demanda que hi havia, ja que el volum, publicat per primer cop el 1995, es va exhaurir molt ràpidament. En aquesta ocasió, a banda dels autors originals, Jordi Alcobé i Marc Casal, també hi han participat els historiadors Martí Salvans i Domènec Bascompte. Bascompte ha explicat a l’ANA que el projecte ha costat uns 20.000 euros i se n’editaran uns 1.500 exemplars.

Després de 15 anys de la primera edició, veurà la llum una segona edició de Nostres arrels, que ha estat ampliada i complementada. L’arxiver de Canillo, Domènec Bascompte, ha explicat a l’ANA que s’ha actualitzat amb les generacions actuals, i s’ha tirat una mica més enrere per buscar l’origen de les famílies a través dels registres parroquials. ‘Precisament, Canillo és la parròquia que té el llibre de registres de baptismes i defuncions més antic de tota Andorra’, ha assegurat Bascompte. Per aquest motiu, si en el primer volum es començava pel segle XVIII, ara s’ha reculat fins al segle XVI, i inclou fins i tot alguna informació anterior.


Domènec Bascompte i Daniel Mandicó. ANA.

El treball inclou informació sobre la història de Canillo i també un estudi demogràfic fet per Jordi Alcobé. Segons Bascompte, una de les riqueses que tindrà són les fotografies, perquè ‘la gent està contribuint moltíssim i podríem dir que al final serà un àlbum de les famílies, un llibre de records de les cases de Canillo’.

En total, s’editaran 1.500 exemplars que es posaran a la venda a partir de setembre. La intenció és posar un preu assequible per als canillencs i un altre preu més alt per a les llibreries i el mercat exterior.

De la seva banda, el conseller de Turisme de Canillo, Daniel Mandicó, ha indicat que s’hi han destinat uns 20.000 euros, però que l’objectiu no és recuperar la inversió sinó fer que el llibre el pugui tenir tothom de la parròquia. Mandicó considera que el projecte s’ha convertit en un bé històric i que queda obert a pròximes ampliacions.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: