El PICURT estrena el documental “home tranquil, formatge artesà”.

30 05 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font :Viure als Pirineus, 26 maig 2011)

“En un món de presses com l’actual ja no és gaire habitual que algú es dediqui a un procés tant lent i sacrificat com el de pasturar un ramat de cabres, munyir-les i fer formatge. Per això vaig seguir durant tot un any el Xesco Buscallà de Bar”, explica Albert Galindo, autor d’ Home tranquil, formatge artesà.

Home tranquil, formatge artesà és una producció d’Aixada films i La fuga per a CEP, l’associació Cultura i Entorn del Pirineu, organitzadora del Picurt. Es tracta d’un documental d’antropologia i natura que mostra la feina d’un artesà. “Té una clientela molt fidel i té venut tot el formatge abans de treure’l de la cava”, però no vol fer-ne més quantitat. Ell no vol canviar la seva fisolofia de treball: vol mantenir un ramat que pugui cuidar ell sol i vol respectar el ritme natural del bestiar”, afegeix Galindo, que ha acompanyat Buscallà per les pastures del Baridà durant dotze mesos”. El resultat també és “un retrat de Bar i el Baridà a través de les quatre estacions, que posa en valor l’activitat artesana i la vida rural i a la muntanya”, afegeix.


Albert Cristòfol, responsable d’imatge i edició. (Foto: Albert Galindo).

Galindo és el guionista i director d’aquest documental, mentre que Albert Cristòfol és el responsable d’imatge i edició, Elias Porté, de la música i David Carmona, del so.

“Cultura i Entorn del Pirineu és concscient que la producció pròpia és molt important, és bàsica per a Picurt. Suposa un gran esforç però estem convençuts que cal treballar-hi molt. El públic agraeix molt veure films sobre la seva terra i la seva gent. Cal deixar testimoni de la nostra vida a la muntanya”, opina Galindo. “ Home tranquil, formatge artesà s’emmarca perfectament en la filosofia del Picurt, que és difondre l’ampli patrimoni cultural i natural del Pirineu a través de l’audiovisual, un patrimoni tant material com immaterial”, afirma Montse Guiu, directora del festival de cinema de muntanya.


Un ramat de cabres. (Foto: Albert Galindo).

Després de l’estrena al Picurt Home tranquil, formatge artesà es farà girar per festivals de cinema de muntanya i de documentals de tot el món, tal com s’ha fet amb les produccions pròpies anteriors. I és que aquest no és el primer cop que Albert Galindo (La Seu d’Urgell, 1969) presenta una producció al Picurt. En edicions anteriors ha presentat documentals de caire antropològic com ara El mercat de pagès : Saó, taulades i plançons o L’Era de l’era: àrquens, guixes i trepadelles . A més, ha format tàndem amb Kiko Ruiz Claverol i ha estat el guionista de Broke Bike Mountain i Contres? , dos curtmetratges de ficció que han passat per nombrosos festivals internacionals de muntanya i han tingut diversos reconeixements.

Galindo, que actualment és a tècnic de cultura a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, és guionista i ha treballat per a TV3, TVE, Canal 9 i diverses productores de televisió i cinema. També és autor, amb la il·lustradora Laura Pal, del llibre infantil La Seu d’Urgell, recorregut en pictogrames .

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: