29 maig: Centenari de la Farinera de Montferrer.

25 05 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio SEu, 25 maig 2011)

La farinera de Montferrer compleix cent anys. L’històric edifici aprofitarà el cap de setmana del Dia Internacional dels Museus per rememorar la seva construcció l’any 1911.

L’actual museu es va construir amb la voluntat de realitzar un salt quantitatiu i qualitatiu en la capacitat de producció dels tradicionals molins hidràulics de la comarca. Accionada per una turbina moguda per l’aigua del Rec dels Quatre Pobles, la farinera estigué en actiu fins l’any 1963. Finalment, l’ampliació dels prats de dall en detriment dels camps de cereal va motivar el seu tancament, fins que es va reobrir com a museu l’any 1999.

Al llarg de diumenge, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h, es realitzaran visites guiades a l’equipament de forma gratuïta. Així mateix, durant el matí la farinera mostrarà l’exposició “Fem memòria del pantà”, que rememorava els 50 anys de la presa d’Oliana, un altre equipament hidràulic de pes a la comarca.

Durant la tarda hi haurà una sessió de concert d’acordió de 17 a 18 h, a càrrec de l’acordionista d’Aravell Josep Vilarrubla, a les 18 h una xerrada sobre el centenari de la farinera a càrrec de l’historiador Lluís Obiols i, finalment, la presentació de la publicació “Interpontes” per part de l’Institut d’Estudis de l’Alt Urgell.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: