Augment discret de les visites als museus andorrans en el Diaa Internacionals dels Museus.

16 05 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: P.G. pel Periòdic d’Andorra, 15 maig 2011)

La celebració del Dia Internacional dels Museus ha estat per a la majoria dels museus del país discretament satisfactòria. Així ho van explicar alguns responsables dels museus que van explicar que sí que s’havia donat un augment de la presència de visitants, però sense cap exclamació.

La col·leccció d’art africà reunida per Jesús Muro i Mercè Riba al llarg dels seus viatges al continent negre, presentada com a ganxo d’aquesta diada, va ser tal i com es preveia la que més visitants va rebre. En total van ser 328 persones les que es van acostar ahir al Museu del Tabac en horari de matí i de tarda. Una xifra important si es té en compte que un dissabte normal es rep una trentena de visites. Però també notablement inferior a la que es va rebre l’any passat en el Dia Internacional dels Museus que van ser 780 visitants. Val a dir que l’exposició de Geishes i altres activitats a la plaça de la Germandat van ser les causes d’aquest increment d’interès cultural.

Pel que fa a la visita nocturna que s’oferia en el mateix Museu del Tabac a partir de les 20:30 hores, van ser una trentena més de visitants els que van gaudir de l’art de les màscares de les tribus africanes en la foscor. Els tallers de tatuatge de henna i d’instruments de percussió africans que es van oferir a la Casa Rull van contar amb aproximadament 80 persones que s’hi van acostar fins a Sispony.

Aquests van ser ahir els punts més forts de l’oferta museística del Principat. Destinacions culturals que avui continuaran amb el degoteig de visitants i és que el Museu del Tabac tenia ja reservat per aquest diumenge 150 visites.

Pel que fa a la Casa Museu Areny Plandolit i el Museu Postal van rebre una seixantena de persones. Altres museus més nous, com el de l’Electricitat de Feda també van veure incrementades les seves visites arribant al mig centenars de visitants.

Avui s’espera que continuï aquest increment de visitants als museus, aprofitant el darrer dia que són gratuïts, per la campanya comercial del maig.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: