El Serrat de Corroncui premi al millor formatge català a la fira Lactium de Vic.

10 05 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 10 maig 2011)

El formatge Corroncui que Salvador Maura fa al Mas d’Eroles, a Adrall, s’ha endut el premi al millor formatge català. Ha estat en la tercera edició de la Fira Lactium, que es va celebrar el passat cap de setmana a Vic. Un aparador per als productors artesans catalans, que troben així un canal més per arribar als consumidors.

Vic ha acollit aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira Lactium, dedicada al món del formatge. La fira és un aparador per als productors artesans catalans, que troben així un canal més per arribar als consumidors.

Segons dades de l’Associació de Formatgers Artesans, a Catalunya hi ha uns 120 productors artesans, i cada any s’obren de 5 a 6 formatgeries artesanes més. Són encara un segment petit del mercat, però que, de mica en mica, es consolida.

Els consumidors aprecien, cada vegada més, la diferència entre el formatge artesà i l’industrial, i valoren la feina dels ramaders, que munyen al matí, fan el formatge i el venen el mateix dia de fabricació, donant un valor i una qualitat exclusius al producte.

El Lactium, el món dels formatges a Vic, va tenir lloc aquest cap de setmana a la capital d’Osona. El 2n Fòrum Internacional del Formatge va reunir a professionals del sector vinguts de França i els Estats Units. La Guilde des Fromagers de França va celebrar l’acte de nomenament de nous membres catalans i espanyols a Vic.

El 2n Fòrum Internacional del Formatge va comptar amb la presència de professionals del sector vinguts dels Estats Units i França. Entre aquests professionals destaca el president de La Guilde des Fromagers de França, Roland Barthélény, una de les figures de més prestigi internacional del sector. També hi seran presents la directora de compres de Whole Food, Cathy Strange; l’editora en cap de Cheese Culture que és la revista especialitzada en formatges amb més distribució a nivell mundial, Elaine Koshrova; la representant de les botigues Brand Food referents als Estats Units en la venda de productes artesans elaborats a Espanya, Angelica Intiriago; el representant de la distribuïdora JDY de formatges artesans catalans als Estats Units, Mathew P. Ronan i el representant de la distribuïdora Zingermans de formatges artesans espanyols als Estats Units, Aubrey Thomason.

Pel que fa a professionals del sector làctic a Catalunya i Espanya cal destacar la participació del director de la planta de Flor de Esgueva del grup Lactalis, Alain Delpal; la cap de recerca també de la planta de Flor de Esgueva del grup Lactalis, Elyne Salignon; el president d’ACREFA i propietari de Formatges Can Pujol, Josep Cuixart o el propietari de Formatges Mas el Garet, Lluís Mauri així com també de representants d’importants distribuïdores de formatge elaborat a Catalunya com són: Jaume Casals d’Eudelac, Amagoia Anda d’Ardai, Quico Sosa de Sosa Distribució i Xavier Bordetas de Caseus Afinadors.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: