Albert Villaró organitzarà l’Arxiu d’Andorra la Vella

3 05 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 28 abril 2011)

Rosa Ferrer va donar –“a la ciutadania”, va especificar– les explicacions requerides pel Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca) sobre la situació que es crea al departament de Cultura amb el retorn de Jan Cartes al seu lloc de cap d’àrea, mentre es manté en vigor el contracte d’Albert Villaró com a director.
Segons la cònsol, aquest últim es dedicarà a “tasques complementàries”, entre les quals posar en marxa l’arxiu comunal i un llibre de recerca històrica. Així ho va aclarir al programa D’anar per casa, d’AD Ràdio.

Ferrer va recordar que el de Villaró és un càrrec de confiança i que va ser contractat per executar “un seguit de tasques complementàries al que és la direcció de cultura” perquè “el dia a dia se’ns menja a tots moltes hores i hi ha feines, de més reflexió, que ens costa poder-les tirar endavant”. Ara, va assegurar, el comú tindrà “una oportunitat meravellosa per acabar el mandat havent iniciat projectes que el senyor Villaró té el perfil” per realitzar.
Així, Jan Cartes, que es reintegra al departament de Cultura comunal després d’haver estat conseller general la legislatura que acaba, “recupera la plaça d’origen, que és la de cap d’àrea, que ja està prevista a l’organigrama i que estava reservada en estricte compliment de la legalitat vigent”.

A sota de Casa de la Vall
Centrant-se en el projecte de l’arxiu comunal, Ferrer va recordar que hi ha una tasca que no s’ha emprès durant molts anys, però que ara ha esdevingut “urgent”, amb la construcció del nou edifici que s’ha d’aixecar a sota de Casa de la Vall. “Hem de tenir el projecte clar al moment que es faci l’edifici.” I va aclarir: “Parlo de l’arxiu comunal, que és una responsabilitat que tenim com a polítics i com administradors de la parròquia, de deixar inventariada, organitzada i en un arxiu tota la documentació i les publicacions que hi ha del comú d’Andor­ra la Vella.” Villaró, amb formació d’arxiver, i com a tal exercia a la Seu, és la persona adient, va dir.
Al marge d’aquesta tasca, la de major envergadura de les encomanades per Ferrer a Villaró, també es va referir a una altra que és “una sorpresa”. Que, va acabar detallant, consisteix en “alguna edició que hi haurà d’aquí a final d’any”. Un treball “que s’ha fet en interès de la parròquia” i que se centraria, tot i que no en va donar més detalls, en una recerca al voltant de la història de la parròquia “des del punt de vista històric i pràctic”. Una iniciativa que va engegar l’anterior corporació.

Toponímia
La cònsol es va referir, durant l’entrevista a AD Ràdio, a altres iniciatives pendents que li agradaria tirar endavant. Entre les quals, “un treball de toponímia” que es faria “aprofitant que tenim encara persones que ens poden ajudar a fer una tasca de recerca dels noms vinculats al medi a tota la parròquia”. Una feina, considera, “que s’ha de fer per a les generacions futures”.
Ferrer va matisar que adreçava les explicacions “a la ciutadania” i no al sindicat que, segons ella, “equivoca el seu rol”, que ha de ser “exercir com a defensor dels interessos dels treballadors i no com a fiscal de la política del comú”. En referència a les declaracions del president del Sitca al Diari sobre la situació que es genera amb un cap d’àrea i un director al mateix departament.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: