Cantada de Caramelles a la Seu.

26 04 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 21 abril 2011)

Com cada any, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, format per 75 cantaires i 10 músics, celebrarà la Pasqua d’aquest 2011 cantant pels carrers de la ciutat els propers dissabte 23 i diumenge 24 d’abril.

Les cantades s’iniciaran dissabte a les 17.30 hores davant l’Ajuntament i es recorreran els carrers del centre històric de la ciutat. El diumenge, a partir de les 9.30 hores, es reprendran les cantades pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Cooperativa del Cadí i a la Llar de Sant Josep. A la una del migdia, el cor cantarà davant de la Catedral de Santa Maria amb l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al Passeig Joan Brudieu.

El repertori d’aquest any 2011 està format pels valsos “Cants de Primavera” (E. Massana), “Caramelles” (Mn. Salvador Ritort), l”‘Havanera del Vallès” (Vicenç Olivé) i la sardana “Les noies de la Seu d’Urgell” (Josep Baró). Segons ha explicat el director del Cor, Lluís Obiols, l’objectiu és recuperar peces d’autors locals i mantenir un repertori propi, des que es van recuperar les caramelles l’any 1986″.

Caramelles infantils

També el Cor de Caramelles de nois i noies de la Seu d’Urgell, format per un centenar d’alumnes de les escoles Albert Vives i Pau Claris, del col·legi La Salle i de l’institut Joan Brudieu, sota la direcció de Rafel Llobet, protagonitzaran aquest dissabte, 23 d’abril, una cantada pels carrers de la ciutat.

La cantada s’iniciarà a les 10 del matí des del centre cívic El Passeig i seguirà pel carrer Major, la plaça del Mercat, la plaça dels Oms, la plaça del Deganat, la plaça de Sant Josep de Calassanç, el passeig Joan Brudieu i acabant novament a la plaça Soldevila. Els cantaires també visitaran la residència del Sant Hospital, la Llar de Sant Josep, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

El Cor de Caramelles de nois i noies cantaran cinc cançons: Les flors de la primavera, marxa havanera d’Higini Caselles; L’havanera de l’Alt Urgell, de Vicenç Olivé; És la moreneta, sardana d’Antoni Carcellé; el vals La festa de Pasqua, de Josep Voltas Viñas; i Idil.li Primaveral, de Miquel Planella i Gimferrer.

D’altra banda, el Cor de Caramelles de nois i noies protagonitzaran aquest dijous, 21 d’abril, un tercer concert al pati de la Biblioteca de Sant Agustí, a les vuit del vespre. Els cantaires estaran acompanyats per l’Orquestra de Caramelles, formada per alumnes de l’Escola Municipal de Música. La direcció i els arranjaments aniran a càrrec de Rafel Llobet.

Les Caramelles estan organitzades per les AMPES de les escoles Albert Vives i Pau Claris; del col·legi La Salle i de l’institut Joan Brudieu, i compten amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

En un altre ordre de coses, les caramelles infantils de la Seu i Castellciutat han editat un CD que recull les seves cançons més representatives. El disc es pot adquirir a les escoles i oficines de turisme de la ciutat al preu de 10 euros.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: