Puigcerdà estrena una ruta literària dedicada a Joan Maragall.

19 04 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 19 abril 2011)

Pel dia de Sant Jordi, Puigcerdà presentarà la nova ruta literària dedicada a Joan Maragall. El poeta barceloní, com d’altres artistes de la seva època, havia passat algunes èpoques a la Cerdanya i l’havia fet servir d’inspiració per a alguns dels seus poemes.

Concretament, Joan Maragall va ser a Puigcerdà els estius de 1886 i 1887, en uns temps de joventut marcats per la coneixença i el festeig amb el seu primer amor, Teresa Ferran.

Aquells dies plaents passats en un indret de muntanya contrasten amb la vida a ciutat. Es va allotjar a l’antic edifici de la Fonda Europa, com ho van fer altres personalitats de l’època, com la Infanta Isabel o Antoni Gaudí. Per a Maragall, són anys de crisi: es trobava en un encreuament de camins. És un moment en què es debat entre les exigències de continuar en el negoci familiar i la seva vocació artística. És el conflicte en què es troben sovint els joves intel·lectuals i artistes de la generació modernista.

Puigcerdà mostra encara els rastres d’aquells primers estiuejants, en forma de cases senyorials i antigues fondes i hotels. Fou en aquesta Fonda Europa on Joan Maragall va conèixer personalment l’intel·lectual Francesc Matheu, autor, entre d’altres poemes, de l’«Himne cerdà». Figura típicament representativa de la Renaixença, va arribar a presidir l’Orfeó Català i l’Ateneu Barcelonès.


Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: