Es presenta a la Seu la Guia “A peu per camins de càtars al Pirineu Català”

14 04 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 7 abril 2011)

Tot i que amb retard, no volem deixar de donar difusió a aquesta notícia.

La guia “A peu per camins de càtars al Pirineu català”, de la qual són autors Montse Subirana i Rafael López-Monné, es presenta aquest dissabte, dia 9, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. L’acte, que començarà a les vuit del vespre, comptarà amb la presència dels autors i de l’historiador i expert en catarisme Carles Gascón, que serà l’encarregat de fer la presentació del volum.

L’obra ha estat editada per Arola Editors i el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes i forma part de la col•lecció “Guies per a caminants curiosos”. S’hi descriuen 14 itineraris que transcorren per paratges on el catarisme té referents històrics. El llibre va més enllà d’una guia excursionista i aprofondeix en els vestigis càtars dels diversos indrets, a més de fer referència a les activitats culturals que hi tenen lloc, com ara les Jornades dels Refugis Càtars al Pirineu Català.

D’aquests itineraris, tres transcorren totalment o parcialment per l’Alt Urgell. Es tracta del camí de Vilamitjana a Costoja, el de Castellbò a Sendes i el de Tuixent a Gósol per Josa de Cadí. El llibre ha estat prorrogat per l’escriptor Antoni Dalmau i ha comptat amb la col•laboració d’historiadors i naturalistes del territori, com ara Carles Gascón i Jordi Pasques.

i afegim (NOTÍCIA DE PREMSA, Font Ràdio Seu, 12 abril 2011):

El Camí dels Bons Homes està registrant actualment uns 3.000 visitants anuals. Els promotors de la ruta inspirada en els càtars valoren positivament aquesta xifra, a la qual cal afegir els qui fan el camí pel seu compte. Alhora, destaquen que enguany la demanda va a l’alça, en un context de major interès pel senderisme i els esports de natura en general.

La directora del Camí dels Bons Homes, Carina Béjar, ha valorat en una entrevista a RàdioSeu que la ruta ja està consolidada i que va guanyant presència als mitjans de comunicació i en les promocions turístiques.

El camí és apte per a tothom, si bé cal tenir un mínim de preparació física. Per això, la majoria de participants tenen entre 30 i 50 anys. Pel que fa a l’equipament, a l’estiu Carina Béjar recomana portar roba lleugera i resistent a la pluja i informar-se de tots els allotjaments i serveis que poden trobar.

L’interès pel camí es va poder copsar aquest dissabte passat en la presentació a la Seu de la nova guia A peu per camins de càtars al Pirineu. El llibre l’han escrit Montse Subirana i Rafel López Moné, dos bons coneixedors del món dels càtars i dels indrets del camí.

La guia inclou tres trams per l’Alt Urgell: de Castellbò a Sendes, de Vilamitjana a Costoja i de Tuixent a Gósol. El Camí dels Bons Homes parteix del castell de Montsegur, a l’Arieja, i s’acaba al santuari de Queralt, al Berguedà, passant per poblacions com ara Merens, Porta, Bellver i Bagà. Una segona opció de la ruta s’acaba al santuari del Miracle, al Solsonès

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: