Organyà acull la primera jornada de “Torrades amb Oli”

15 03 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 11 de març de 2011)

Organyà acull aquest dissabte, 12 de març, una jornada de Torrades amb Oli. La iniciativa l’organitza ‘L’Auliva del Solà d’Ares’, l’establiment ‘La Posella’ i l’Ajuntament del municipi.

Segons ha explicat l’alcalde, Antoni Fiol, la proposta gastronòmica és “el reconeixement a una tradició molt antiga de la vila, on sempre s’havia fabricat oli i vi per a l’autoconsum, com ho demostren els més de 120 cellers que hi ha”. Així mateix, Fiol ha subratllat que també es vol donar impuls a la producció de qualitat que està duent a terme Cal Marquet, que produeix “un oli molt gustós”.

La jornada, oberta al públic però destinada també a experts gastronòmics, començarà a dos quarts de nou del matí amb un esmorzar de Torrades amb Oli del Solà d’Ares. Tot seguit, a dos quarts d’onze, es farà l’obertura dels actes a l’edifici de les Homilies d’Organyà. L’enòleg i viticultor Antoni Sánchez-Ortiz oferirà la conferència ‘Història i orígens del cultiu de l’olivera: els olivars de muntanya’ i dirigirà una sessió de tast.

La jornada continuarà a les 12 amb la conferència ‘Oli d’Oliva, nutrició i dieta mediterrània’, a càrrec de Javier Ugarte, llicenciat en Biologia per la Universitat de Salamanca i Màster en Nutrició i Metabolisme per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. A continuació, a les 12.30 hores, el distribuïdor de vins, olis i delicatessen, Fede Antona, parlarà de ‘Noves tendències en la promoció de l’oli d’oliva verge extra, típics i tòpics’.

La trobada finalitzarà a les 14.00 hores amb una costellada al Vinyet, la Vinya de Cal Marquet d’Organyà (si el temps ho permet), a la qual s’hi pot assistir amb reserva anticipada. Durant tot el dia, també es podrà veure a les Homilies un audiovisual sobre el Solà d’Ares. A més, hi haurà una barra d’olis d’anyades anteriors i olis ecològics convidats. El tast serà lliure.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: