El XXI Premi “Pica d’Estats” es lliura enguany a la Vall de Boí.

15 03 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 14 març 2011)

 

L’església romànica de Sant Climent de Taüll, a la Vall de Boí, acollirà l’acte de lliurament dels guardons del XXII Premi Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. La celebració tindrà lloc el divendres, 25 de març, a les 19.00 hores.

El Patronat de Turisme, amb una vocació descentralitzadora, organitza per tercer any consecutiu l’acte de lliurament del certamen periodístic “Pica d’Estats” en una comarca diferent del territori i fora del Palau de la Diputació de Lleida, tal com s’havia fet tradicionalment. L’any passat, l’acte de lliurament va tenir lloc a la Seu d’Urgell i l’any 2009, coincidint amb el vintè aniversari del guardó, la cerimònia es va celebrar al castell de Montsonís, a la comarca de la Noguera.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida durà a terme el lliurament d’aquest vint-i-dosè Premi Turístic “Pica d’Estats” a la Vall de Boí per dos motius. D’una banda, pel fet que enguany dos premis del “Pica d’Estats” han recaigut en el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i tenen per tant una vinculació directa amb la comarca de l’Alta Ribagorça, i en segon lloc pel fet que la Vall de Boí commemora enguany el desè aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial de la Humanitat. D’aquesta manera la Diputació i el Patronat de Turisme se sumen a les activitats commemoratives d’aquesta efemèride amb la celebració a l’església de Sant Climent de Taüll d’un dels actes més rellevants del Patronat, com ho és el lliurament dels Premis “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, presidirà l’acte de lliurament dels guardons acompanyat del vicepresident del Patronat de Turisme, Josep Cosconera, entre d’altres representants de la corporació, com també de l’alcalde de la Vall de Boí i president del Consell Comarcal, Joan Perelada, autoritats, tots els periodistes premiats, part dels membres del jurat del XXII Premi “Pica d’Estats”, els directors d’alguns dels mitjans que van publicar o emetre els treballs distingits, representants dels mitjans de comunicació lleidatans, a més d’una representació del sector turístic de Lleida. L’acte, organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, el Centre d’Interpretació del Romànic de la Vall de Boí, i l’estació d’esquí de Boí Taüll Resort.

Com a acte de cloenda la directora de l’escola d’acordió diatònic “Era Folc” de la Vall de Boí, Mercè Morera, oferirà una peça musical del Pirineu amb l’acordió diatònic. La presentació de l’acte anirà a cura de la periodista lleidatana Maricel Benavarri.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: