L’Escola de Pastors comença el tercer any de cursos.

28 02 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font:Ràdio Seu, 24 febrer 2011)

L’Escola de Pastors del Pallars ja és a punt per començar el tercer any de cursos amb 11 alumnes, després d’haver rebut 22 sol.licituds. El centre valora l’interès de molts joves pel regenerar l’ofici, malgrat l’actual crisi del sector primari.

Les premisses de l’escola són formar pagesos que apostin per una explotació de base familiar, producció ecològica o tradicional i cicle productiu tancat, tot participant en el procés de transformació i venda final. Tanmateix, el centre lamenta que l’actual sistema econòmic no facilita el desenvolupament d’aquest model.

En la primera edició, el 2009, hi van participar 25 alumnes, el 90% dels quals van finalitzar les pràctiques amb èxit. la segona edició es va comptar amb 23 alumnes i es va obri delegacions a la Garrotxa i el Montseny.

La mitjana d’edat torna a ser jove, de 31 anys, la mateixa que ens les dos edicions anteriors. El grup més gran d’edat es troba entre els 30 i els 35 anys. Els segueix el grup entre 23 i 29 anys. El 64% prové de l’àrea de Barcelona -especialment del Vallès- i la resta provenen a parts iguals de Tarragona, Girona i el País Valencià. En molts casos són joves que volen reorientar el seu futur per haver-se quedat a l’atur o bé per ganes de canviar de professió.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: