La Plataforma Pallars Viu contra l’aixecament de restriccions als plans urbanístics

28 02 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 24 febrer 2011)

La plataforma veïnal Pallars Viu vigilarà “que no es facin canvis a la carta” al Pla Director Urbanístic del Pallars Sobirà, ja aprovat. L’associació tem que aquests canvis “es podrien produir de manera opaca, a petició d’ens locals o al servei d’interessos particulars, tot aprofitant el canvi de govern”.

L’advertència es deu a la notícia apareguda al diari Segre el 17 de febrer passat, segons la qual el Consell Comarcal del Pallars Sobirà es planteja sol·licitar la revisió de certes restriccions en edificació i infraestructures imposades pel Pla Director per motius ambientals.

Pallars Viu creu que el Pla Director va ser “excessivament permissiu amb el creixement urbanístic previst a la comarca”, ja que no va desautoritzar creixements previstos de 3, 4 i 5 habitatges nous per habitatge existent a diversos nuclis. Aquests canvis ja estaven aprovats, si bé contradeien els criteris de creixement del Pla Territorial Parcial de l’Alt Pirineu i Aran.

Pallars Viu es va constituir el 2006 per rebutjar els nous plans urbanístics. La plataforma creu que “la realitat ha demostrat que éren inviables i només fruit de la bombolla financera i especulativa”. En aquest sentit, recordem “l’enorme deute contret” per especuladors i entitats financeres, que ara “repercuteix a tota la societat en forma de retallades de serveis i drets”.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: