Els entorns Sant Martí i la Mola i la Serradora de Cal Pal, la Cortinada (Andorra)

14 02 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 9 febrer 2011)

Sant Martí de la Cortinada. D.P.
L’entorn de protecció de l’esglesia Sant Martí i la mola i serradora de cal Pal de la Cortinada estableix que cal fer la “recuperació” de la carretera general que creua el poble “amb un disseny de caràcter més urbà” i no com a via ràpida, de manera que “s’integri de forma acurada amb l’entorn”.

El BOPA ha publicat aquest dimecres l’entorn de protecció conjunt de l’església de Sant Martí i la mola i serradora de cal Pal de la Cortinada ja que entre els dos béns disten tan sols 20 metres de distància. D’acord amb el drecret ha quedat suspesa la tramitació de llicències de parcel·lació, d’obra, d’edificació o enderrocament que afectin els béns inclosos dins l’entorn de protecció, excepte els projectes destinats a la conservació del patrimoni immoble que compten amb una subvenció del Departament de Patrimoni Cultural.
L’església de Sant Martí i la mola i serradora de cal Pal de la Cortinada s’inclouen en l’apartat de les esglésies romàniques d’Andorra, inscrit en la llista indicativa del patrimoni mundial el 22 de febrer de 1991 que també inclou el nucli antic de la Cortinada i la mola del mas d’en Solé. Així mateix, l’església de la Cortinada forma part de l’itinerari cultural de La ruta del ferro, promogut pel Govern, i que integra l’itinerari transfronterer de La ruta del ferro als Pirineus.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: