El Frontal de la Seu i el Baldaquí de Tost exposats a Madrid.

14 02 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 9 febrer 2011)

Bona part de les millors obres romàniques del Museu Nacional d’Art de Catalunya s’han traslladat fins al 15 de maig a Madrid. La Fundació Mapfre de la capital espanyola acull la mostra El esplendor del románico, en la qual els visitants poden veure, entre d’altres, el Frontal dels Apòstols, originari de la Seu, i el Baldaquí de Tost.

La selecció s’ha programat tot aprofitant les obres de remodelació que es fan actualment al MNAC. De fet, és la segona vegada que surten del museu barceloní des que s’hi van instal.lar al començament del segle XX. L’anterior trasllat havia estat el 1937 i per un motiu de força: es van portar a París per preservar-les de la Guerra Civil.

El Pirineu, de fet, és el gran protagonista de la mostra, ja que d’aquí provenen les obres més valuoses del romànic català. El centre d’atenció de l’exposició és la Majestat Batlló, una talla per a la qual s’ha creat una il.luminació especial. De la Cerdanya s’hi exposa el Frontal de Baltarga i la Mare de Déu de Ger; i de la Ribagorça, les pintures de Boí i una talla de fusta d’Erill la Vall que representa la Mare de Déu i Sant Joan.


Accions

Informació

2 responses

21 02 2011
CENTRE D'ESTUDIS SANT SADURNÍ DE TAVÈRNOLES-ANSERALL

Cert, tot i que, per proximitat, no hi seria de més dir que també s’hi poden veure exposats a Madrid el Baldaquí i els laterals i el frontal d’altar major de Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall.

21 02 2011
Laia Creus i Gispert

ah! no he rascat més enllà del que s’ha publicat, però ja n’informaré, gràcies

Laia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: