Tremp cedeix la documentació de Casa Torrat de Burg a l’Arxiu Comarcal.

8 02 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 27 gener 2011)

El llegat documental de la Casa Torrat de Burg permetrà passar a disposició de l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà que en garantirà la conservació. En data 27 de gener de 2011, la família Plancheria de Tremp ha formalitzat la cessió de la documentació familiar de Casa Torrat de Burg, de la seva propietat, i que ha estat incorporada a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp.
Fotografia relacionada amb la imatge Imatge de la signatura del conveni.

Aquesta documentació ja es va dipositar a l’arxiu el mes de setembre de 2009 i compta amb un total de 162 documents en suport paper i en suport pergamí, del segle XV. La varietat documental comprèn des de certificats de naixement, capítols matrimonials, testaments, documents de compra venda, correspondència, etc. I hi ha textos en llatí, castellà, català, i francès.

La incorporació d’aquest fons permetrà a més de la seva conservació, la possibilitat d’estudi d’un fons familiar comú en molts nuclis pallaresos, els seus moviments econòmics i socials i la seva activitat quotidiana.

L’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, situat a l’edifici de l’antiga Casa Sullà de Tremp, fou inaugurat el mes de febrer de 2009 i fins a la data, compta amb un total de més de 500 m linials de documentació i custodia documentació pública i privada de la comarca del Pallars Jussà. Els seus fons més destacats són els de l’Ajuntament de Tremp i dels seus municipis agregats i l’arxiu notarial de Districte de Tremp, entre altres. També compta amb una hemeroteca de publicacions de la comarca i una biblioteca auxiliar de temàtica històrica i arxivística.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: