Els cònsols andorrans volen millores als museus.

8 02 2011
NOTÍCIA DE PREMSA (Font: A.D. pel Diari d’Andorra, 6 febrer 2011)
Fa temps que se’n parla, però els cònsols han decidit expressar de manera oficial les seves reivindicacions. La inquietud: el funcionament dels museus de la xarxa nacional, amb uns horaris molt poc adients amb la realitat del turisme que visita el Principat.
D’altra banda, consideren competència del Govern fer-se càrrec de les contractacions dels guies que són de menester per reforçar el personal a l’estiu. Dues preocupacions que tenen previst fer arribar a la ministra de Cultura, Susanna Vela, de manera imminent. Així ho van acordar en l’última reunió que van celebrar, aquesta mateixa setmana.
Segons els responsables parroquials, els horaris establerts als museus nacionals no tenen cap sentit atès que tanquen els diumenges i, en alguns casos, els dissabtes a la tarda. Justament els moment de més afluència de visitants. Així, bona part dels centres depenents del Govern romanen tancats diumenge –segons els horaris de la temporada d’hivern–, a excepció del santuari de Meritxell, que es pot visitar fins a la una de la tarda.
Pel que fa a la resta de dies, dissabtes inclosos, tanquen a les sis de la tarda. Un horari que es comú als altres museus depenents de Cultura: Casa Rull i d’Areny-Plandolit, la Farga Rossell, Casa de la Vall i el museu Postal. El centre d’intepretació Andorra Romànica, a Pal, és un cas excepcional: entre els mesos de novembre i abril només obre les portes dimarts, entre les 10 i les 14 hores.
Els cònsols consideren que cal estudiar aquesta situació i aconseguir que l’oferta cultural s’adapti al que demanen els visitatns.
De fet, una ullada a museus de caràcter privat ofereix un panorama diferent. El del Tabac, a Sant Julià, per exemple, està obert els dissabtes fins a les vuit del vespre i els diumenges, en horari de 10 del matí a 14.30 hores. Oferta similar a la del Museu del Perfum, a Escaldes, i el de l’Electricitat, a Encamp, que la tarda de dissabte tanca a les 18.30 hores però diumenge es pot visitar entre les 10 i les 14 hores.
Tot i les reclamacions, un centre depenent d’un comú com és el Centre d’Art escaldenc, segueix el model considerat erroni: dissabte tanca les portes a les 13.30 hores i no les torna a obrir fins dilluns al matí.
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: