El Museu del Tabac de Sant Julià dedica una mostra plantes medicinals.

27 01 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 27 gener 2011)

La mostra desplegarà una àmplia varietat de plantes.
`La col·lecció és una coproducció del mateix centre museístic i la Fundació Julià Reig amb l’Obra Social d’Unnim, de Sabadell, i el Museu Comarcal de la Garrotxa.
L’exposició desplega l’enorme diversitat de plantes medicinals d’ús comú a Catalunya i ofereix informació sobre els noms populars, les preparacions i les principals propietats medicinals que posseeixen, seguint els coneixements acumulats per l’etnobotànica, ciència que estudia els coneixements populars relacionats amb les aplicacions medicinals, alimentàries, veterinàries, tradicionals i ecològiques dels vegetals.
La mostra està construïda en diferents apartats. El recorregut parteix d’una cuina on s’exhibeixen les plantes seques, les preparacions casolanes, les receptes, els llibres de plantes medicinals i els utensilis necessaris per a la seva elaboració. En un segon apartat, hi ha mig centenar de plafons, amb  informació que fixa conceptes com que s’entén per planta medicinal, per droga o per principi actiu, entre altres aspectes.
El tercer àmbit, que tanca la mostra, està protagonitzat per un audiovisual sobre preparacions medicinals populars i un espai interactiu que ofereix algunes de les receptes més habituals.
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: