A Andorra moltes entitats tenen problemes per tirar endavant els seus projectes per la manca de subvencions.

27 01 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Meritxell Prat pel Diari d’Andorra, 23 gener 2011)

 

 

Darrera edició de la diada d’Andorra a la Universitat.
Les retallades per la crisi i la falta d’acord polític per aprovar el pressupost han perjudicat moltes entitats en les subvencions i ajudes que rebien per tirar endavant els projectes.
Per a algunes as­sociacions fa la sensació que per a l’administració “les entitats culturals sempre són les parentes pobres de qualsevol organigrama”. Ai­xí s’expressava la presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), Àngels Mach, en declaracions a AD Ràdio.
Tant Mach com la presidenta del Centre de la Cultura Catalana, Teresa Cabanes, van expressar la preocupació per les dificultats de finançament que tenen les entitats culturals, cosa que pot suposar que arribi un moment en què no puguin aguantar la situació. “Han limitat els recursos, perquè ho han hagut de repartir entre d’altres entitats a les quals abans no s’havia subvencionat. Però les quantitats per poder tenir més o menys contents els uns i els altres no són gens elevades”, va assegurar la presidenta de la SAC. Cabanes va puntualitzar que no és que no entenguin el repartiment, però va demanar que determinades coses “no s’esborrin tan senzillament de la història”. En definitiva, totes dues van reclamar un esforç “per poder mantenir el nivell cultural del país”.
Segons van explicar a AD Radio, l’argument per denegar-los les subvencions és que “els projectes no són viables, però dins els paràmetres que ells estableixen”, va aclarir Cabanes. 

Diners per endavant
Un altre dels problemes que els ge­nera la falta de finançament i el retard en les ajudes és el fet que molt sovint són els mateixos membres de junta els que han d’avançar els diners dels diferents projectes; tanmateix, pot arribar un moment “en què no ho puguem mantenir”, van avisar.
Des del punt de vista d’Àngels Mach, sembla que el Govern “ens vegi com si fóssim una competència, quan en realitat estem en el mateix vaixell i el que volem és lluitar per la cultura, igual que ells”.
Tot i les dificultats, de moment tenen la intenció de mantenir els projectes previstos, “perquè hi ha molta gent al darrere que hi treballa i que hi creu”, va dir Cabanes. Aquest any, a més, la seva tas­ca agafa més volada amb la capi­talitat de la cultura catalana que ahir va assumir Escaldes.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: