Setmana Cultural en motiu de la festivitat de Sant Sebastià a la Seu.

15 01 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (font: Viure als Pirineus, 13 gener 2011)

Com cada any, la Seu d’Urgell rememora el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, el seu vot de poble a través de la Germandat que porta el nom del sant. La Seu, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.

Fotografia relacionada amb la imatge Cartell divulgatiu de la festa de St. Sebastià.

Com a novetat d’enguany els actes per commemorar la festivitat de Sant Sebastià s’iniciaran el proper dilluns, 17 de gener, i s’allargaran fins diumenge 23. Serà una setmana continuada d’activitats al voltant del dia del patró de la Germandat, així com d’altres que s’aniran realitzant al llarg de l’any. Des de la mateixa Germandat de Sant Sebastià es fa una crida a la col·laboració i a la participació de tots els germans, ja que “aquests actes són el resultat del treball al llarg de l’any de moltes persones implicades per a preparar un programa que engresqui a tots els urgellencs”.

Dilluns, 17 de gener, tindrà lloc a la Capella de la Immaculada la xerrada-col·loqui La primera emissora de radiofonia a la Seu d’Urgell, amb Celes Puy, Francisco Javier Galindo i Jesús Galindo, amb la col·laboració de RàdioSeu. També per dimarts, 18 de gener, hi ha preparada una altra conferència sota el títol Mil·lenari del Sant Ermengol, a càrrec de l’historiador Carles Gascón. Tindrà lloc a la Capella de la Immaculada, a les vuit del vespre.

Dimecres, 19 de gener, a les vuit del vespre, se celebrarà la tradicional lectura del pregó, enguany a càrrec del doctor Joan Aixàs, en un acte que tindrà lloc a la Sala de Sessions de l’Ajuntament urgellenc. A les nou de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb all i oli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig.

La celebració continuarà dijous, 20 de gener, festivitat del patró i festiu a la Seu d’Urgell, se celebrarà a les 11 del matí amb un solemne ofici a la Catedral, amb cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament de La Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les dues del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les sis de la tarda tindrà lloc un ball de tarda al saló Guiu de la ciutat, amb Joan Badia.

La commemoració de Sant Sebastià seguirà divendres, 21 de gener, amb una missa en sufragi dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre. A les nou de la nit, hi haurà una actuació de l’Estudiantina al centre cívic El Passeig de la Seu d’Urgell.

Per dissabte, 22 de gener, s’ha organitzat un concert de Sant Sebastià protagonitzat per l’Orfeó Andorrà, a dos quarts de nou del vespre a la sala de Sant Domènec.

Els actes culturals per commemorar la festivitat de Sant Sebastià finalitzaran diumenge, 23 de gener, amb la celebració d’un campionat per eliminatòries de Botifarra, que s’iniciarà a dos quarts de nou del matí i tindrà lloc al local de la Penya Barcelonista Urgellenca.

La Germandat de Sant Sebastià, que supera els 800 socis (la majoria d’ells caps de casa), s’anomenava històricament Associació de Socors Mutu i va crear-se el 1855, que ha ofert de manera ininterrompuda als seus associats els serveis i atencions previstos pels seus fundadors. Actualment, la Germandat impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: