El Bisbe St. Ermengol esdevé protagonista d’un curt de ficció.

6 01 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: A.D. pel Diari d’Andorra, 6 de gener 2011)

J. Hernàndez, X. Fernàndez, A. Campillo, P. Tomàs.
La vida del bisbe Sant Ermengol es converteix aquests dies en objecte d’un curt de ficció, una producció que involucra actors del Principat i que entra en la part final del rodatge.
Pere Tomàs (de la companyia Som-hi Teatre i director de l’Aula de teatre d’Andorra la Vella), Joan Hernández i Xavi Fernàndez formen part de l’elenc interpretatiu.
El curt, Ermengol bisbe, se centra en un dels vessants de l’activitat que l’actual patró de la Seu d’Urgell va desenvolupar en vida: la de constructor de vies i camins, entre els quals els de Tresponts i Pont de Bar. És una breu sinopsi del contingut del curtmetratge i pràcticament l’única informació que la productora, Rec Produccions Audiovisuals del Pirineu, ha deixat transcendir, a través de la seva pàgina web.
A l’avançament penjat a Internet també es poden veure algunes de les imatges del treball, una cinta que s’anuncia amb força acció, rodada en els paratges naturals que van ser escenari de la vida del personatge.
Sant Ermengol va ser bisbe d’Urgell entre els anys 1010 i 1035, en un moment de gran importància per al desenvolupament històric del comtat d’Urgell. Durant el seu pontificat, glossen les seves biografies, va afavorir les grans construccions públiques, especialment les vies de comunicació de l’Urgellet, com ara la construcció de ponts al congost de Tresponts o el pont a l’antic municipi de Bar, on va morir en caure de les bastides del nou pont. I on més tard va créixer una nova població anomenada el Pont de Bar.
El bisbe es troba enterrat a la cripta de la catedral d’Urgell, juntament amb la resta de bisbes.
Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: