Cal Farragetes de Tuixent, el primer allotjament rural amb tres espigues.

6 01 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 21 de desembre de 2010)

El conseller en funcions d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha lliurat aquest dilluns els primers distintius de qualitat per a establiments de turisme rural. Des d’ara el sector mesurarà la seva qualitat mitjançant el sistema d’espigues, impulsat prèviament des de l’Alt Urgell.

Precisament una casa de la comarca, Cal Farragetes de Tuixent, figura entre els primers establiments que han obtingut la classificació de 3 espigues. També l’ha aconseguit Cal Francès, a la Cerdanya, i vuit cases del Pallars Sobirà. El president de TRAU, Josep Maria Troguet, matisa que encara s’està fent el procés d’avaluació i que al llarg dels propers mesos s’hi incorporaran més cases de l’Alt Urgell.

Quant a la màxima qualificació, 4 espigues, de moment a l’Alt Pirineu només la tindran dos establiments del Pallars Jussà: Casa Leonardo i La Fàbrica. Els Pallars també compten amb 17 cases que s’han tret la qualificació de 2 espigues i 7 més amb una espiga.

Més de 600 establiments rurals catalans han sol·licitat adherir-se a la classificació per espigues, gairebé un 30% del total. D’aquests, en una primera fase, s’han categoritzat 88 d’arreu de Catalunya; a l’abril de 2011 estan previstes noves categoritzacions. El procés està obert al conjunt d’establiments de turisme rural degudament legalitzats a Catalunya, amb independència que siguin membres o no d’alguna associació del sector.

El projecte és el resultat de dos anys i mig de treball conjunt entre les dues confederacions del sector, Concatur i Turalcat, i el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa. El model creat és pioner a Europa i innovador pel que fa a la seva conceptualització, metodologia de formulació i paràmetres de gestió.

Els objectius principals són millorar la identificació del producte i també de les característiques i serveis dels establiments de cara al client potencial; i millorar la promoció exterior del turisme rural, articulada a través de l’ACT.

Les condicions que es tenen més en compte són: entorn de la casa i edificació; estances interiors i espai exterior; mobiliari i dotació de la casa; condicions de comercialització; serveis que s’ofereixen al visitant allotjat i activitats culturals, de turisme actiu, familiars o d’agroturisme.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: