Acord entre el Conselh Generau d’Aran i el Ministeri de Medi Ambient per recuperar el Camí Real.

6 01 2011

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 20 de desembre de 2010)

El Conselh Generau d’Aran ha arribat a un acord amb el Ministeri de Medi Ambient per invertir 2 milions d’euros en la millora i recuperació del Camí Real de la Val d’Aran per tal de convertir-lo en una via verda. El Síndic d’Aran, Francesc Boya, ha explicat que el Govern aranès està redactant un projecte per revaloritzar aquesta ruta.

La recuperació d’aquesta ruta té una estreta relació amb la ruta del romànic que connectarà Sant Bertran de Commènges amb Roda d’Isabena. El projecte contempla condicionar el camí en tot el seu recorregut i construir noves infraestructures per millorar-ne l’accés. Es preveu situar una passarel·la al Pont de Rei i així donar continuïtat al camí per la vessant francesa.

De moment, el Conselh Generau està realitzant les tasques de manteniment i conseració amb l’objectiu de millorar la xarxa del Camí Reial. S’estan refent les parets de pedra seca i s’estan desbrossant els marges de la carretera.

Aquest camí és d’origen romà i una extensió aproximada de 150 quilòmetres. Comunica tots els pobles de l’Aran a través de la carretera que venia de Tolosa. És una via de fàcil accessibilitat i molt utilitzat durant totes les èpoques de l’any.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s