Visita d’un grup d’estudiants al jaciment de la Margineda.

29 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 25 de novembre de 2010)

El jaciment de la roureda de la Margineda ha rebut aquest dijous al migdia la visita d’un grup d’estudiants de la Universitat d’Andorra en el marc de l’assignatura Educació en patrimoni cultural d’Andorra.

La visita s’emmarca dins el programa d’estudis de Ciències de l’Educació i més concretament de l’assignatura d’Educació en patrimoni cultural d’Andorra. L’objectiu és que els estudiants tinguin un coneixement dels elements patrimonials més significatius i, a més, que disposin de les eines didàctiques necessàries per poder explicar la història a través del patrimoni, com a testimoni tangible del passat.

…………………..Un momemnt de la visita (Molines Patrimoni)

En l’actualitat, el jaciment arqueològic de la Margineda no està obert al públic, però des de Molines Patrimonis es recorda que s’està treballant perquè això sigui ben aviat una realitat. Els treballs arqueològics realitzats a la Margineda entre els anys 2007 i 2009, van posar al descobert un dels jaciments medievals més importants documentats a Andorra i un dels més destacats de la vessant sud dels Pirineus.

El castell de Sonplosa és d’una gran envergadura, i supera àmpliament les previsions inicials. L’àrea d’interès ha passat dels 400 metres quadrats inicials als 4.500, entre el recinte jussà i el sobirà. El recinte sobirà, on es trobaria situat l’edifici central, afecta una àrea d’uns 1.500 metres quadrats i està dotat d’uns sistemes de defensa, amb muralles que arriben en alguns punts als sis metres d’amplada. Durant les excavacions es van recuperar més de 700 peces, principalment de bronze, ferro i ceràmica, datades la majoria de finals del segle XIII i principis del XIV.

Anuncis

Accions

Informació




%d bloggers like this: