L’associació Slow Food de Lleida recupera el “pa del Pamano” de la Vall d’Àssua.

29 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio seu, 26 novembre 2010)

L’Associació Slow Food Terres de Lleida ha recuperat el ‘pa del Pamano’, l’antic pa que es feia durant la Guerra Civil i la postguerra a la zona de la Vall d’Àssua, al Pallars Sobirà. El nom al.ludeix també al riu que passa per la zona i a l’exitosa novel.la Les veus de Pamano, de Jaume Cabré.

Aquest producte s’elabora amb una varietat de blat de xeixa procedent d’un banc de llavors. El ‘pa del Pamano’ està fet amb el blat xeixa, molt apte per cultivar a les terres de muntanya. El blat és tou panificable i dóna al pa una tonalitat negra molt característica. A més, és un pa de conservació llarga i que històricament es menjava durant la Guerra Civil i la postguerra, i en situacions d’aïllament.

El pa té unes propietats nutricionals ‘de primer nivell’ segons ha explicat el president de Slow Food de les Terres de Lleida, Joan Inglada. Un deu per cent del pa correspon a proteïna de fibra, només un dos per cent són lípids, el vuitanta per cent són glúcids, i la resta, calci, ferro i vitamina B a parts iguals.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: