Dos treballs sobre patrimoni guanyen el Pirene 2010 de periodisme.

29 11 2010
NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Diari d’Andorra, 26 novembre 2010)
La quinzena edició del Premi Pirene de periodisme interpirinenc ha guardonat, amb 3.005 euros cadascun, el documental Els secrets de Sonplosa, sobre l’excavació del jaciment de la Roureda de la Margineda de Molines Patrimonis, i el recull de reportatges sobre el patrimoni fotogràfic d’Andorra del segle XX publicat pel periodista Andrés Luengo d’El Periòdic d’Andorra.
.
L’edició d’enguany del premi ha rebut un total de 20 treballs provinents d’Andorra, Catalunya, Aragó, el País Basc i França, setze a la categoria de premsa escrita i quatre a la d’audiovisuals.
.
En la categoria de premsa escrita, el recull premiat inclou nou reportatges de temàtica fotogràfica amb instantànies recuperades de diversos arxius de Catalunya. El jurat, format per Isidre Domenjó, Noemí Rodríguez, Cristina Orduña i Inés Sánchez, va valorar “l’esforç de recerca del periodista i l’interès per apropar els lectors a la història visual d’Andorra a través de la fotografia”.
.
Pel que fa a la categoria d’audiovisual, el treball premiat ha estat el documental Els secrets de Sonplosa, dirigit per Jorge Cebrián i realitzat per David Ramos i Roger Torruella. El jurat va considerar que el treball “té una estructura complexa” i va valorar positivament les dades desconegudes fins al moment que aporta sobre l’indret. A més, també considera que és un treball que “ha requerit investigació, documentació i un esforç pedagògic ben resolt”. Els premis es van lliurar ahir al migdia.
.
més informació en aquests enllaços amb el periòdic d’andorra, aquí i aquí.
Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: