Teresa Font exposa els seus gravats al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

23 11 2010

NOTA DE PREMSA (Font: Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 22 novembre 2010)

En les obres ha utilitzat la innovadora tècnica del ‘collagraph’

Des d’avui i fins al pròxim 14 de desembre, Teresa Font presenta a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell una exposició de gravats realitzats en collagraph, tècnica de gravat contemporani que admet l’ús de diferents materials com ara cartró, plàstic o tablex en les matrius. Aquests suports rígits permeten la utilització de vernissos i resines que tapen la porositat del suport i serveixen per adherir diferents elements texturats com si fos un collage. El resultat és una imatge força impactant amb molts textura i rica en matisos.

L’exposició la componen vint gravats en dos formats diferents, als quals s’han d’afegir diverses làmines que també estan a disposició del visitant. Les obres evoquen entorns propers i també paisatges interiors, tot plegat amb una gran diversitat cromàtica, sense excloure el blanc i negre. Són gravats que sorprenen per la seva bellesa reposada i el fort magnetisme que desprenen.

Teresa Font Juanati, nascuda a Pobellà (Pallars Jussà) i establerta a la Seu d’Urgell, va estudiar pintura i gravat a l’Escola Massana i ha complementat la seva formació amb cursos de perfeccionament sobre les arts del retaule, alternatives experimentals en el gravat calcogràfic, litografia, pintura mural i paper, entre d’altres. Alhora, és llicenciada en Geografia i Història, en l’especialitat d’Història de l’Art, per la Universitat de Barcelona. Ha realitzat diverses exposicions arreu del país i també a Dinamarca, França i Andorra i ha rebut diversos guardons. Amb la soprano Joana Font, és coautora de l’exposició-concert Painting Songs i, amb Carles Gascón, ha publicat el llibre Els retaules gòtics de la vall de la Vansa i Tuixent.


Accions

Informació
%d bloggers like this: