Pont de Montanyana (Ribagorça) tindrà un espai cívic catalano-aragonès.

23 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 22 novembre 2010)

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha signat un conveni de col·laboració entre Governació i els ajuntaments del Pont de Montanyana (la Ribagorça) i Tremp (el Pallars Jussà) per a la construcció d’un espai cívic catalanoaragonès. Aquest conveni recull la creació d’un nou espai cívic d’intercanvi catalanoaragonès a l’actual Casa Potecari del Pont de Montanyana, per cohesionar de forma cívica i social la zona coneguda com la Terreta. Aquesta zona engloba parts de la comarca aragonesa de la Ribagorça i la comarca catalana del Jussà.

Tant el Departament de Governació i Administracions Públiques, com els ajuntaments de Tremps i el Pont de Montanyana col·laboraran en el finançament de les despeses derivades de les obres per a l’adequació de l’edifici que es troba partit entre Catalunya i Aragó al mateix municipi. El conveni estableix la constitució d’una comissió de seguiment per supervisar el compliment del conveni.

Revitalització del centre històric de Vilaller

El conseller Jordi Ausàs també va visitar les obres de revitalització del casc antic de Vilaller (Alta Ribagorça), el passat dissabte, dia 13 de novembre, a les 11.30 hores. El van acompanyar l’alcalde de Vilaller, Jaume Monsó, i el coordinador territorial de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy.

Les obres de revitalització del centre històric de Vilaller s’inclouen en el programa Viure al Poble, impulsat per Governació per als municipis de menys de 2.000 habitants. El projecte permetrà millorar els serveis bàsics a l’entorn dels habitatges de protecció oficial del municipi, la construcció d’un aparcament soterrat i d’una pista polivalent, la senyalització turística del poble, i l’adequació de l’enllumenat del casc antic a la normativa vigent.

Governació finança aquesta actuació integral a Vilaller amb 963.200 euros, el 95% del cost total. D’aquesta inversió, 530.365 euros són del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) i 432.834 euros del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Aquestes obres al nucli de Vilaller persegueixen aturar l’abandonament i la despoblació de les cases del casc antic, així com desenvolupar l’activitat turística a partir de la revalorització dels actius del municipi.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: