La Xarxa de Pobles amb Encant iniciarà la promoció conjunta l’any vinent.

18 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 15 novembre 2010)

La localitat de Salàs del Pallars ha acollit aquest dissabte la segona reunió de l’Associació de Pobles amb Encant després de la seva constitució a la ciutat de Lleida el 8 de juny de 2010. En aquesta reunió, s’ha debatut sobre el pla d’actuacions per promocionar la xarxa i els pobles que la integren, el pressupost per a l’exercici 2011 i el conveni que l’associació signa amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

En aquest sentit, l’acord amb la Diputació preveu una aportació de 25.000 euros per a la promoció turística. El mateix conveni contempla la creació l’any que ve de la marca ‘Pobles amb Encant’, l’edició d’una pàgina web, la promoció dels 28 pobles de la xarxa i assessorament en màrqueting i urbanisme.

Presentació pública

Durant la tarda de dissabte es va dur a terme a Salàs de Pallars una jornada de sensibilització de la població local amb una presentació dels objectius i de la finalitat de la Xarxa de Pobles amb Encant. En aquesta presentació hi van ser presents membres de l’Ajuntament de Salàs del Pallars; el director del Patronat de Turisme, Àngel Vidal; la presidenta de l’associació, Esther Isús; i el director de la consultora Ros D&P, Josep Ros, encarregat de la direcció del projecte de la Xarxa.

L’Associació de Pobles amb Encant de Lleida és integrada fins ara per 26 pobles, 19 del Pirineu i 7 de la plana. D’aquests, 19 corresponen a la primera convocatòria de subvencions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida per a la Xarxa de Pobles amb Encant i uns altres 7 s’hi han afegit procedents de la segona convocatòria. Les últimes poblacions que s’han adherit a la xarxa són Alòs de Balaguer, Tiurana i Ribelles, de la Noguera; Esterri d’Àneu, Àreu i Tavascan, del Pallars Sobirà, i Florejacs, de la Segarra.

La relació de tots els pobles que formen part actualment de l’Associació de Pobles amb Encant de Lleida és: Arfa, Arsèguel, Peramola i Organyà, de la comarca de l’Alt Urgell; Boí, Durro i Taüll, de l’Alta Ribagorça; Prullans, de la Cerdanya; Salàs de Pallars, del Pallars Jussà; Àreu, Espot, Esterri d’Àneu, Gerri de la Sal, la Guingueta d’Àneu, Llavorsí, Tavascan i Tírvia, del Pallars Sobirà; Florejacs i Montfalcó Murallat, de la Segarra; Guimerà i Vallbona de les Monges, de l’Urgell; Alòs de Balaguer, Tiurana i Ribelles, de la Noguera, i Canejan i Les, de la Val d’Aran.

La primera reunió dels membres de la Xarxa de Pobles amb Encant després de la seva constitució el dia 8 de juny a la ciutat de Lleida va tenir lloc a l’Ajuntament de la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça, el dissabte 4 de setembre.

Junta de govern de l’associació

Els òrgans de govern de l’associació estan formats per un president, un vicepresident, un tresorer i un vocal. La presidenta de l’entitat és Esther Isús, de l’Ajuntament de la Vall de Boí; vicepresident, Jesús Dòria, d’Arfa; secretari, Joan Farrera, de Tírvia; tresorer, Ramon Bergadà, de Vallbona de les Monges, i vocal, Antoni Casanova, d’Arsèguel.

Les dues comissions de treball que s’han constituït fins ara són la de Qualitat i la de Màrqueting. La Comissió de Qualitat, presidida per Antoni Fiol, alcalde d’Organyà, s’encarrega de vetllar per la selecció, la inspecció i el suport dels municipis que puguin formar part de l’associació en el futur, com també d’establir els barems i els nivells de qualitat necessaris per accedir-hi i mantenir-s’hi.

La Comissió de Màrqueting és presidida per Joan Pallarès, alcalde de Peramola. Aquesta comissió té com a objectiu cercar aliances i establir un pla d’acció comercial i de comunicació que derivi en la millor promoció dels municipis associats.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: