21 nov: Visita guiada per conèixer les millores ambientals del riu Segre.

18 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 16 novembre 2010)

 

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell organitza per aquest diumenge vinent una visita guiada al voltant del riu Segre, per tal de donar a conèixer les actuacions de millora ambiental que s’hi han portat a terme. Aquesta activitat està dirigida a totes les edats i la sortida es farà des del Pont de la Palanca a les 10 del matí.

Aquestes actuacions de naturalització han consistit en la generació de codolars per afavorir la nidificació d’espècies d’aus que havien perdut el seu hàbitat; la implantació de canyís perquè serveixin de refugi d’aus i depurin l’aigua; i l’eliminació d’espècies invasores com ara l’om siberià, que estan desplaçant a les autòctones. En el seu lloc s’hi han fet plantacions d’arbustos que per la seva flexibilitat no dificulten la circulació de l’aigua .

Altres accions són la creació i condicionament de basses per a amfibis; la instal•lació de caus per a petits carnívors i la naturalització de l’escullera, tot recobrint-la amb terra vegetal per afavorir el creixement de vegetació.

El regidor de Medi Ambient, Miquel Caminal, remarca que “actualment, des de l’Ajuntament s’està aplicant el pla de manteniment i seguiment per tal d’afavorir l’èxit d’aquestes actuacions de millora ambiental”.

En la realització d’aquestes actuacions s’ha tingut en compte en tot moment la seguretat de la població, ja que un dels objectius és arribar a un equilibri entre la seguretat de les persones i la conservació i millora de l’espai natural. Les actuacions han comptat amb una subvenció de l’ACA de 43.500 euros.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: