12 de novembre: Jornada “Camins de la Llibertat a través del Pirineu”.

18 11 2010

Tot i ue faig tard a publicar-ho m’ha semblat interessant difondre també aquesta notícia:

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 12 novembre 2010)

 

La Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà, al llarg d’aquest dissabte (13 de novembre), la quarta Jornada Camins de la Llibertat a través del Pirineu. L’acte vol servir per reflexionar sobre els casos de perdó i solidaritat entre persones que es van viure en un context com va ser el de la Guerra Civil i la II Guerra Mundial.

L’acte l’organitza l’associació Camí de Pallerols de Rialb a Andorra. El nom de l’entitat fa referència a la via que van seguir moltes persones per fugir travessant tot l’Alt Urgell per la vora dels rius Segre i Valira, primer a causa de la Guerra Civil i després per la repressió del franquisme i dels nazis. El vicepresident de l’associació, Jordi Piferrer, posa l’accent en els casos de persones que van ajudar els altres a salvar la vida encara que pensessin diferent.

La jornada comptarà amb ponents destacats com ara l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; el ministre andorrà de Turisme i Comerç, Claude Benet; i l’excap de Govern d’Andorra, Albert Pintat. També hi intervindran el director de l’Arxiu Diocesà de Barcelona i acadèmic d’honor de Sant Jordi, Josep Mª Martí i Bonet; els historiadors i escriptors Josep Calvet i Maite Garcia; i el postulador de la canonització de Josep Maria Escrivà de Balaguer, Benet Badrinas; a més de diversos escriptors i historiadors com Joan Pous (expresident del Consell Comarcal de la Cerdanya), Daniel Arasa, Josep Calvet, Maite Garcia, Jordi Albertí, Pere Joan Sureda i Ferran Sánchez Agustí.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: