Neix el Consorci: “Pirineus, Territori de Memòria”.

8 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA ( Font: Ràdio Seu, 5 novembre 2010)

La Generalitat, els ajuntaments de Montellà i Martinet, Sort i la Pobla de Segur, els consells comarcals del Pallars Jussà i Pallars Sobirà i la Universitat de Lleida, han creat un consorci amb el nom de ‘Pirineus, territori de memòria’. El consorci s’ocuparà de gestionar i difondre els espais de memòria de l’Alt Pirineu, com són el Parc dels búnquers de Martinet, la Presó-museu de Sort i el futur centre ‘Pirineus en guerra’ de la Pobla de Segur, entre d’altres.

El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha signat avui el conveni amb els ajuntaments i institucions implicades en el marc de les Jornades Jornades ‘Conèixer la línia de defensa dels Pirineu’, que s’estan duent a terme a Montellà i Martinet. Saura ha assegurat que els espais que dignifica el Memorial democràtic, a més de recuperar la identitat dels pobles, “suposen una dinamització turística i econòmica del territori”.

El consorci ‘Pirineus, territori de memòria’ neix amb l’objectiu “d’unir esforços”. El consorci es marca tres fites: gestionar el centres d’interpretació pirinencs; dinamitzar els projectes de recuperació, senyalització i difusió de totes les rutes o espais de memòria del territori; i millorar la relació amb altres centres de característiques similars, com els de l’Ebre i Girona, amb fundacions i arxius que es dediquin a l’estudi dels temps de la Guerra Civil, la Segona Guerra Mundial o el feixisme.

El Pirineu compta actualment amb 14 espais de memòria recuperats, rutes, centres d’interpretació o vestigis, tots integrats a la Xarxa d’Espais de Memòria de Catalunya que impulsa el Memorial Democràtic. La Generalitat ha destinat, durant el 2010, 396.908 euros en onze projectes de recuperació del patrimoni memorial a la demarcació de l’Alt Pirineu i Aran.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: