L’Obrador Xisqueta i el Parc Natural de l’Alt Pirineu donen a coneixer la pagesia i el món de la llana a escolars.

8 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 29 octubre 2010)

Una iniciativa divulgativa, que compta amb la col.laboració de l’Obrador Xisqueta i el patrocini i suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran i l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, donarà a conèixer la pagesia i el món de la llana a més de 440 escolars pirinencs. Mar Balagué, Elisenda Montserrat, Anna Pou i Maria Pou són les promotores d’aquesta proposta, que s’ha començat a dur a terme aquest dijous a l’escola de Ribera de Cardós (Pallars Sobirà).

Un total de 28 tallers d’educació ambiental al Pallars Sobirà i l’Alt Urgell tractaran durant la tardor, dins del projecte ‘Pagesia, ramats i paisatges’, el paisatge pirinenc, a més de les espècies domèstiques i vegetals que hi ha a la zona. També es marca com a objectiu donar a conèixer els productes i subproductes que surten fruit de l’activitat ramadera, entre d’altres, la llana. Per últim, es vol implicar als nens, nenes, mares, pares, famílies i mestres en el desenvolupament del programa i en les futures actuacions que es desenvolupin.

Els tallers fets aquest dijous a l’escola de Ribera han treballat diferents conceptes vinculats al paisatge ramader. Segons l’edat dels infants, s’ha adaptat els continguts. Els més petits han pogut escoltar el conte de la Xisvau i els més grans han treballat conceptes del paisatge ramader amb un joc. També han realitzat un taller de feltre.

Les xerrades pretenen divulgar les infraestructures ramaderes presents al Parc Natural de l’Alt Pirineu, les seves característiques i la importància de conservar-les i gestionar-les com un valor social i cultural de l’espai natural protegit.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: