La Seu proposa declarar el conjunt de la Catedral Patrimoni de la Humanitat.

8 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 3 novembre 2010)

El ple de la Seu ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la proposta del PSC-Progrés que planteja sol.licitar a la Unesco la declaració del conjunt monumental de la Catedral de La Seu d’Urgell com a Patrimoni Mundial de la Humanitat. Tots els grups amb representació a l’Ajuntament urgellenc van coincidir a destacar la importància que tindria aconseguir la distinció, tant des del punt de vista cultural com econòmic.

El regidor d’ERC, Miquel Caminal, en nom de l’equip de govern, va valorar positivament la iniciativa, tot i que va reclamar la necessitat “de treballar plegats”. Així mateix, va avisar que el procés serà “llarg, feixuc, i probablement, car”.

La moció de Progrés també va rebre el vistiplau del Partit Popular i d’ICV. José Galindo (PP) va remarcar que el conjunt monumental “es mereix el reconeixement”, mentre que Josep Maria Carles (ICV) va ratificar l’impacte turístic que tindria per a la ciutat la declaració. “Beneficiaria també la modernització d’alguna de les instal.lacions, com el Museu Diocesà”, va afirmar.

El portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, ja va plantejar aquesta proposta ara fa uns dies a l’Arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, que va expressar el seu suport a la iniciativa. Per Ordeig, “després de l’acord, és important fer arribar el projecte a bon port, tenint en compte que el cost pot ser relatiu”. La regidora Conxita Rabasa va especificar que per a la inclusió d’aquest conjunt monumental en el llistat de Patrimoni Mundial de la Humanitat “ara caldrà buscar complicitats a nivell local i entre les diferents administracions públiques”.

El primer pas per a la declaració serà sol.licitar al departament de Cultura que inclogui la Catedral a la llista de béns susceptibles d’obtenir la distinció. A la Vall de Boí el reconeixement es va obtenir el primer any que va sol.licitar-se, mentre que a Tarragona la distinció va trigar quatre anys a arribar.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: