Es constitueix a Organyà l’Associació Llibre del Pirineu.

8 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 2 novembre 2010)

El passat dissabte 30 d’octubre es va constituir a Organyà l’Associació Llibre del Pirineu, entitat oberta a escriptors, editors, llibreters, bibliotecaris, arxivers i impressors de les comarques pirinenques, l’Aran i Andorra. “Es pretén que tots els sectors que, d’una manera o altra, formen part del món del llibre al Pirineu hi estiguin representats, amb la qual cosa les iniciatives que en el futur es posaran en marxa des de l’associació comptaran amb una àmplia implicació”, segons va explicar el president de l’associació, l’escriptor Joan Obiols.

Com a objectiu general, la nova associació es proposa revitalitzar i revaloritzar el món del llibre del Pirineu. Una de les finalitats específiques és posar en contacte els diferents agents relacionats amb el llibre pirinenc i acordar i dur a terme accions conjuntes. De la mateixa manera, es pretén detectar els problemes del sector i treballar per trobar les possibles solucions i, finalment, fer visible, dins i fora del territori, el llibre pirinenc.

La creació de l’Associació Llibre del Pirineu permetrà tenir una sola veu al davant de les administracions, sobretot per a temes de promoció, ajuts i suports a projectes. Una altra de les fites és fomentar la introducció dels llibres d’autors pirinencs a les escoles i centres d’ensenyament. També es treballarà per aconseguir l’adaptació a la realitat pirinenca del suport de l’administració a les editorials i es plantejarà la possibilitat de crear un centre de distribució d’obres d’autors pirinencs a la muntanya. Una altra de les prioritats serà la creació d’un segell únic del llibre pirinenc, amb un programa de visualització al carrer.

La idea de crear l’associació va sorgir durant la celebració de la 15a Festa i Fira del Llibre del Pirineu, el passat mes de setembre a Organyà. És per aquest motiu que els promotors de l’entitat han decidit fer-ne la constitució a la vila de les Homilies, la qual serà també la seu permament de l’associació, tot i que els actes s’estendran arreu del territori.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: