El Bisbat d’Urgell ha presentat un llibre sobre Sant Ermengol coincidint amb l’any dedicat a aquest bisbe urgellenc.

8 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 28 octubre 2010)

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Monsenyor Joan-Enric Vives i Sicília, presidirà aquest dijous, 28 d’octubre, l’acte de presentació del llibre “Sant Ermengol, Bisbe d’Urgell (1010-1035)”, que es durà a terme a la Sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell, a partir de les vuit de la tarda.

En el llibre, una edició molt acurada, es fa un repàs per l’obra, el testament i la vida de Sant Ermengol, copatró del Bisbat. Alhora, s’hi explica els fonts documentals i hagiogràfiques medievals de la vida i miracles del sant, s’hi fa una descripció de la seva urna d’argent, a més d’un repàs del funcionament de la seva confraria i la situació de la capella al Prat del Segre, a la Seu d’Urgell.

L’obra també parla abastament del culte al sant, les rogatives per obtenir pluja i la seva presència en les arts plàstiques. Per últim, ofereix un repàs literari sobre allò que s’ha escrit i fet parlant d’ell i de la seva figura, inclòs el conegut Retaule de Sant Ermengol, d’Esteve Albert i Corp.

El llibre sobre Sant Ermengol ha comptat amb la col.laboració de Lluís Obiols, Manuel Pal, Jordi Pasques, Prim Bertran, Cebrià Baraut, Pere Pujol (que ja havia publicat treballs anteriorment), Enric Moliné, Anna Orriols, Carme Xam-mar i Ermengol Puig. Mossèn Benigne Marquès, arxiver diocesà, ha estat l’artífex de la coordinació de l’obra.

El llibre “Sant Ermengol, història, art, culte i devocions” es publica coincidint amb el mil.lenari del naixement de Sant Ermengol i s’afegeix a les activitats que s’han convocat amb motiu de la seva celebració.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: