31 cases de pagès de l’Alt Pirineu se sumen al projecte “Compra a pagès” que elimina els intermediaris.

8 11 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 8 de novembre 2010)

31 explotacions ramaderes de l’Alt Pirineu s’han sumat a la guia Compra a pagès, que agrupa més de mig miler de cases que venen els seus productes directament al consumidor, sense intermediaris.

La publicació d’aquesta guia s’emmarca en el conjunt d’iniciatives que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa està portant a terme per a promoure el consum de proximitat, responsable i sostenible. Inclou un mapa que facilita la identificació i localització dels productors. També es pot consultar en format digital a través del web Gastroteca.cat i és accessible a través dels telèfons mòbils de darrera generació.

Les 31 explotacions de l’Alt Pirineu i Aran es distribueixen entre 27 municipis, amb 9 productors del Pallars Jussà, 8 de Cerdanya, 5 de l’Alt Urgell, 5 més del Pallars Sobirà, 2 productors d’Aran i 2 a l’Alta Ribagorça.

Pel que fa a tipologia de productes, els més comuns tant al Pirineu com a les comarques de Barcelona, i Girona són les hortalisses i tubercles. A la Catalunya Central ho són la carn, els embotits i derivats, i a Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona la fruita seca, dolça, les melmelades i les confitures.

La guia l’han presentat aquest dilluns a Talarn el director territorials d’Innovació, Universitats i Empresa a l’Alt Pirineu i Aran, Moisès Gonzàlez; el productor pallarès Josep Maria Roca, del xef de l’Espai d’Acollida Turística del Pallars Jussà, Gabriel Serra, i el cap de Comercialització Agroalimentària de la Generalitat, Ramon Sentmartí.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: