La Nit del Turisme de les Terres de Lleida premia el Centre del Montsec i el Patronat de la Vall de Boí.

26 10 2010

NOTÍCIA DE PREMSA ( Font: Ràdio Seu, 19 octubre 2010)

La ciutat de Solsona ha acollit aquest dilluns (18 d’octubre) la celebració de la IX Nit del Turisme de les Terres de Lleida. La celebració, amb caràcter biennal, s’ha fet per primera vegada fora de la ciutat de Lleida i ha comptat amb una assistència de 300 persones, entre empresaris, tècnics, representants institucionals i agents turístics de les comarques lleidatanes.

Durant la vetllada s’han lliurat els Premis Lleidatur 2010 en reconeixement als mèrits i a la tasca de promoció, impuls i desenvolupament del sector turístic lleidatà. Els Premis Lleidatur han recaigut aquesta edició en nou empreses i entitats turístiques de les comarques lleidatanes. La trobada ha estat presidida pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, i pel president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert.

Les entitats que han estat guardonades amb els Premis Lleidatur 2010 són: l’Aeroport Lleida-Alguaire, el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec, l’Associació Slow Food de les Terres de Lleida, el Patronat de la Vall de Boí, Dolors Garrigasait (propietària de l’Hotel Sant Roc i impulsora del Projecte Canalda), l’empresa Photo-logistics, Lo Ponts Restaurant, l’Hotel Les Fonts del Cardener, de la Pedra i la Coma, i la Finca Prats Hotel Golf & Spa, de la ciutat de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida ha destacat en el decurs de l’acte que “enguany tenim dues diferències importants respecte a l’última edició de la Nit del Turisme, com és que l’acte se celebra a Solsona, responent a la nostra voluntat de descentralitzar tota l’activitat important de la Diputació de Lleida, i l’existència de l’aeroport de Lleida-Alguaire, que avui podem dir que és un autèntic encert del govern de la Generalitat de Catalunya, que no sols ha complert amb la seva promesa, sinó que l’ha engegat amb un ritme superior fins i tot al previst inicialment”.

Gilabert ha recordat que un dels sectors que més poden beneficiar-se de l’aeroport és el turístic i per això “cal també que els empresaris que teniu negocis dediqueu bona part del vostre esforç a estar preparats per rebre un increment de turistes estrangers. Per tant, cal tenir la publicitat en diferents idiomes i apostar per les noves tecnologies com les pàgines web i la publicitat on-line”.

Després de repassar les noves infraestructures construïdes i els nous productes turístics comercialitzats en els darrers dos anys, Gilabert ha afegit que “una de les claus de l’èxit és que el sector públic i el privat han sabut anar plegats, la qual cosa ens ha permès avançar més i més ràpid assolint uns objectius molt importants en poc temps, com són repartir l’oferta entre la Plana i el Pirineu, desestacionalitzar el sector i poder tenir oferta durant tot l’any i augmentar el nombre de productes turístics buscant allò que ens fa diferents”.

De la seva banda, el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha destacat el treball de les empreses premiades “perquè serveixen de referent per a moltes d’altres per estimular la seva millora. El turisme de qualitat és el camí per donar resposta a les inquietuds del turisme del futur, que busca nous productes i serveis; allò que és diferent, autèntic i singular”.

La primera Nit del Turisme fora de la ciutat de Lleida

La 9a edició de la Nit del Turisme de les Terres de Lleida s’ha celebrat a la nova sala polivalent de la localitat de Solsona. Aquesta és la primera vegada que la gala del sector turístic de les comarques lleidatanes es fa fora de la capital de Lleida. D’aquesta manera, el Patronat de Turisme continua amb la descentralització d’algunes de les activitats que duu a terme al llarg de l’any en diferents indrets de les comarques lleidatanes.

L’actor solsoní Aleix Albareda s’ha encarregat de la presentació de la gala turística de Lleida. L’elaboració i el servei del sopar han anat a càrrec del Gremi d’Hostaleria del Solsonès, i l’elaboració de l’aperitiu, a cura dels Artesans Alimentaris del Solsonès. Totes les entitats i institucions locals de Solsona han col·laborat en la celebració de la Nit del Turisme, com l’Ajuntament de Solsona, el Consell Comarcal del Solsonès, el Gremi d’Hostaleria de Solsona, el Gremi d’Artesans Alimentaris del Solsonès, l’Oficina de Turisme de Solsona, els Geganters de Solsona, la Colla Gegantera del Carnaval i l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona. Alguns dels personatges més populars de la festa del Carnaval de Solsona, com ara el Gegant Vell, la Draca, el Xut, els Gegants Bojos o els Capgrossos, també han compartit la Nit del Turisme amb les 300 persones que hi han assistit. D’altra banda, també hi ha col·laborat la DO Costers del Segre, la DO Oli de les Garrigues i la Federació d’Hostaleria de Lleida.

L’escultura dels Premis Lleidatur és obra de l’artista de Mollerussa Cristo Almellón, una peça original amb el globus terraqüi, que simbolitza la dimensió mundial del turisme, i amb la lluna, en representació de la Festa de la Nit del Turisme de les Terres de Lleida.


Accions

Informació
%d bloggers like this: