Èxit de les VII Jornades Culturals Pirinenques realitzades a la Seu.

26 10 2010

NOTÍCIA DE PREMSA (Font: Ràdio Seu, 26 octubre 2010)

Les VII Trobades Culturals Pirinenques, que s’han celebrat aquest dissabte, 23 d’octubre, a la Seu d’Urgell, s’han tancat amb un notable èxit de participació. Les jornades, realitzades durant tot el dia, van iniciar-se amb l’obertura a càrrec de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i del vicepresident del Consell Comarcal, Ventura Roca, i van comptar amb la participació de representants del món cultural, social, econòmic i polític de l’àmbit pirinenc català i andorrà.

Al llarg del dia van exposar-se prop de trenta ponències sobre àmbits territorials i temàtics diversos, que van permetre obtenir una visió general de la situació actual del Pirineu, de les seves problemàtiques i de les seves possibles estratègies de futur.

Les Trobades van comptar amb una gran varietat de temes, però van destacar, entre altres, els dedicats al món de l’astronomia i dels mitjans de comunicació, així com els referents al desenvolupament industrial i turístic del territori, i la presentació d’altres entitats vinculades a la comarca de l’Alt Urgell.

En aquesta edició, les trobades -organitzades conjuntament per l’Àmbit de Recerques del Berguedà, el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, el Centre d’Estudis Ribagorçans, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’Institut d’Estudis Aranesi, l’Institut d’Estudis Ceretans i PirineuFòrum-Depana, coordinades per la Societat Andorrana de Ciències, i acollides aquest any per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell- van comptar amb més de cent assistents al llarg de la jornada.

Durant la Trobada es va presentar el llibre on es recullen les ponències presentades a la sisena edició de les Trobades (realitzada a Berga el 2009), i es va anunciar la celebració de la vuitena edició l’any 2011 a Escaldes, amb motiu de la seva designació com a Capital de la Cultura Catalana.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: