Erill la Vall acull unes jornades sobre història pirinenca.

26 10 2010

L’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, la Universitat de Lleida i el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça han organitzat per als propers 21 i 22 d’octubre unes Jornades d’estudi sota el títol Els Pirineus al llarg de la Història. L’Origen i l’evolució de les comunitats i els pobles (segles X-XVIII). Les jornades es celebraran al Centre del Romànic de la Vall de Boí a Erill la Vall.
NOTICIA DE PREMSA (Font: Viure als Pirineus, 20 octubre 2010)

Les Jornades neixen de l’interès de conèixer les comunitats pirinenques i de comprendre els canvis que s’han produït als pobles i en aquestes comunitats, des de la fi del món carolingi fins al segle XVIII. Reconeguts historiadors de les universitats de Barcelona, Saragossa, Lleida, del País Vasc i de Girona, amb l’aportació d’altres especialistes en la matèria com ara Benoît Cursente, Directeur de recherches honoraire au CNRS, intentaran descobrir com nasqueren i s’estructuraren les diverses famílies senyorials en les diverses comunitats rurals i el pes que van tenir damunt la població de les comarques pirinenques, tant els senyors que dominaven les grans senyories com els petits senyors locals. Amb relació a aquesta realitat social tindran present les característiques econòmiques de les diferents contrades, l’ús de les terres agrícoles i, sobretot, la utilització dels espais ramaders i forestals.

Les jornades estan dirigides tant a investigadors, com als estudiants, així com a totes aquelles persones interessades en la història pirinenca, la seva gent i els seus pobles. Així per a incentivar l’assistència d’estudiants, l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica concedeix 10 beques de 100 euros cadascuna.

Les jornades, amb places limitades, comptaran amb una cinquantena d’assistents i clouran amb la visita guiada a l’església romànica de Sant Climent de Taüll.

Aquestes jornades formen part dels actes commemoratius del desè aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial del conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí per part de la Unesco.

Anuncis

Accions

Informació
%d bloggers like this: